“Tervislik kodu”
Õhusaaste ja lenduvad mürkained siseruumides Liiga kuiv või niiske õhk kodus Võitlus hallitusega Haige maja sündroom Päikesevalgus ja kunstliku valguse allikad Elektromagnetkiirguse mõju Kasulikud toataimed Ülevaade allergiatest Allergiku kodu sisustamine Looduslikud vahendid kodukeema asemel Looduslikud õhuvärskendajad Feng shui abivahendid Kodu energeetiline puhastamine Taimede, puude ja kristallide mõju Värvide energia ja iseloom Värvikombinatsioonid kodu kujundamisel Looduslikud […]
“Tervislik rasvane magus maitsekas. Miks ja mida me sööme”
Nende kaante vahele on koondatud huvitavaid tõekspidamisi toiduainete ja nende kasutamise kohta, kultuurilisi toitumistavasid, müüte ja uskumusi, mis aitavad mõista õigesti valitud toidu vajalikkust. Juttu tuleb rasvumise võimalikest põhjustest ja tagajärgedest, kehakaalu korrigeerimise eesmärgil kasutatavatest dieetidest.
“Tervislik seks”
Raamat erutavamat ja täiuslikumat seksi ihaldavatele paaridele. Nõuandeid nii mehele kui naisele seksuaalelu kõigis valdkondades. Nõuandeid jagab juhtiv tervishoiuekspert dr Miriam Stoppard. Dorling Kindersley Tervishoid.
“Tervislikud naudingud”
See raamat tõestab, et tervislik toit ei pea olema igav ja maitsetu, vaid on hõrk, mitmekesine ja nauditav. Sest mis on viga teha head toitu, kui panna igale poole ohtralt võid ja koort. Kuid teha maitsvaid roogi ilma nendeta, on köögikunsti kõrgpilotaaž. Ja selle raamatu abil suudate seda ka teie. Suur Eesti Raamatuklubi
“Tervislikud rohelised joogid”
Magusa peedi-õuna-ingverimahla, meloni-lehtkapsa hommikusmuuti, rohelise nektariinimahla, magusavürtsika spinatismuuti, värskendava vaarikasegu ja sajad muud retseptid! 300 toitvat retsepti 300 kirjut tervislikku jooki, mis annavad tervist ja energiat Kas otsid kiiret ja maitsvat viisi, kuidas tervislikult elada? Smuutid ning värsketest puu- ja köögiviljadest pressitud mahlad muutuvad ühe eelistatumaks viisiks, kuidas saada vajalikke vitamiine, mineraal- ja muid toiduaineid. […]
“Tervislikud teraviljaroad”
Teraviljaroogi võiks rühmitada kasutatud vilja- või ka roaliigi järgi. Selles raamatus on võetud peatükkideks jagamise aluseks kindel teraviljatoode, milleks võib olla kas haju, tangud-kruubid või helbed. Taoline põhimõte annab toiduvalmistajale hea võimaluse asendada retseptis pakutud vili meeldivama või sobivamaga. Meie oma põliste viljade – nisu, rukki, kaera ja odra – kõrval on retseptides kasutatud tatart, […]
“Tervislikult maiustades. Taimsed magustoidud ja reisijutud kõrbest”
Haaran sind selle raamatuga kaasa oma lõbusatele seiklustele Dubais. Särtsakad reisilood vahelduvad 60 taimse magustoid retseptiga. Valikus on lisaks magustoitudele ka salatid, joogid, küpsised, küpsetised, kommid ja muud lummavad maiustused, millega oma peret ja külalisi üllatada. Lisaks leiate kümneid lisaretsepte ja nippe, kuidas taimsed küpsetised paremini õnnestuksid. Segatoidulised toidunautijad võivad taimsed koostisosad soovi korral üks […]
“Tervistav jõud kodumaa taimedes”
… Selle raamatu ülesanne on: 1) Äratada huvi ravimtaimede vastu, õpetades neid tundma nende kasvukoha, välimuse ning pildi järgi. 2) Anda juhiseid laiematele hulkadele vastavate ravimtaimede kogumiseks metsikult kasvavaist eksemplarest, ning nende kultiveerimiseks, et oleks võimalik kodumaa saadustega täita oma tarvidusi ja mõnda isegi välja vedada. 3) Õpetada ravimtaimede tarvitamist ravimina kodusel teel, nii rahvaarstimitega […]
“Tervistav toit”
See raamat on teatmeteos, mitte arstiteaduslik käsiraamat ega kodumajanduse õpik. Kui arvad, et sul on mingi haigus, siis soovitame sul kohe hankida abi võimekalt arstilt. Lugejal tuleb meeles pidada, et inimeste toitumisvajadus on erinev ja oleneb vanusest, soost tervislikust seisundist. Selle raamatu eesmärk on aidata lugejal teha faktidele toetuvaid otsuseid oma toitumistavade kohta. Mitte mingil […]
“Tige Kokk”
Pahateadus ja tõde tervisliku toitumise kohta Paleodieet, detoks, aluseline ja “puhas” toitumine, kookosõli ja antioksüdantide kultus, gluteenihirm, suhkruviha, müütilised iidsed toitumistarkused – iga natukese aja tagant kerkib eile mõni uus dieet, mis eelmised moeröögatused varjutab. Paraku on suurem osa neist põhjendamatud ja mitu otseselt ka kahjulikud. Kui elukutselisel kokal Anthony Warneril sai kõikjal laiutavast toidujurast […]
“Tipptasemel juht”
101 võimalust aja, inimeste ja dokumentide juhtimiseks. “Tipptasemel juht” on universaalne käsiraamat iga asutuse töö organiseerimiseks. Ta pakub juhtidele mitmekesiseid meetodeid tootlikkuse suurendamiseks, tühja ja ebatulusa töö miinimumini viimiseks ning rühmatöö tagamiseks. Tegevuse õige ja ratsionaalne korraldamine on firma stabiilsuse pandiks, see võimaldab töötajate loovat arengut ja omanäolisust. Tähelepanu keskmes on juhtimise tõhustamise teed: – […]
“Toalilled”
Raamatusse on koondatud toalillede kasvatamise kogemused Eestis. Üldosas käsitletakse toalillede hooldamist, tähtsamaid kahjureid ja haigusi ning toalillede kasvatamist toitelahustel. Eri osas kirjeldatakse tähestikulises järjekorras Eestis nii laialt levinud kui ka mõningaid vähem tuntud, kuid perspetiivseid toalilli. Raamatu lisas on taimed rühmitatud vastavalt nende kasvunõuetele ja kasutamise võimalustele. On toodud ka eesti- ja ladinakeelsete taimeniede registrid. […]
“Toalilled”
101 rohelist sõpra Raamatus portreteeritakse 101 taimeperekonna tähtsamaid esindajaid, sealhulgas mitmeid alles viimastel aastakümnetel toalilleturule jõudnud liike. Käsitlemist leiavad taimede eluks vajalikud keskkonnatingimused, sest nende tundmine on orientiiriks juba toataimede muretsemisel. Põhjalikult peatutakse taimede hooldamisel – õpetatakse, kuidas taimede kasvunõudeid praktikas kõige paremini rahuldada. Tutvustatakse taimede paljundamise võimalusi kodustes tingimustes. Juttu on ebaõigest hooldamisest tingitud […]
“Toataimede raviomadused”
Kas olete mõelnud sellele, et need tavalised, igapäevased toataimed, mis kaunistavad teie aknalaudu, võivad olla teie kõige ustavamad sõbrad ja kaitsjad? Toataimed on kodude täiendavaks hapnikuallikaks, nad aromatiseerivad ja niisutavad õhku, koguvad ja sadestavad tolmu. Ent peale ilu ja hubasuse võivad taimed kinkida teile ka tervise. Käesolevas raamatus räägitakse, kuidas õigesti ümber käia looduse helde […]
“Toidu kuivatamine kodus”
Toidu kuivatamise kunst ulatub tagasi iidsetesse aegadesse, kui talvevarudel tuule ja päikese käes kuivada lasti. Tänapäeva köögis on selleks paljude eeliste ja kasutusvõimalustega abimeheks toidukuivati. Raamatus kirjeldatakse erinevate toiduainete kuivatamise protsesse, antakse kasulikke näpunäiteid toidukuivati ja kuivatamiseks sobivate toiduainete valikuks, bakterite kasvu vältimiseks ning toidu kuivatamiseks ettevalmistamiseks. Lisatud on ka põnevad retseptid. Iga peatükk keskendub […]
“Toit, mida su keha vajab”
Tervisliku toitumise kohta liigub mitmesuguseid müüte ja tõekspidamisi, tihtipeale üksteisele vastukäivaid. Erinevaid toitumissoovitusi on maailmas tuhandeid, kõik väidetavalt tervislikud. Siin raamatus toodud tervisliku toitumise soovitused tuginevad Tervise Arengu Instituudi poolt välja töötatud materjalidel. Erinevalt nn imedieetidest lähtuvad need teadmised, et ükski toit pole iseenesest tervislik või ebatervislik, kahjulik või kasulik, vaid kõik sõltub toidukogusest ja […]
“Toitumine võhikutele”
Avastage, kuidas: – tõlgendada toiduainete silte – eristada “häid” süsivesikuid ja rasvu “halbadest” – valmistada maitsvaid ja tervislikke roogi – säilitada toitaineid roogades isegi pärast töötlemist Sisaldab uut teavet soovituslike päevaste toidukoguste kohta Korralik toitumine on tervisliku kehakaalu ja eluaegse hea tervise võti. Aga kuidas tagada, et teie ja teie pere sööte õigesti, kui tänapäeva […]
“Toitumiskompass”
Kõikide toitumisteemaliste teaduslike uuringute lihtne kokkuvõte 12 kõige tähtsamat tervisliku toitumise reeglit Kui teadusajakirjanik Bas Kast kõigest 40-aastasena, valud rinnus, kokku kukkus, esitas ta endale pärast eksistentsiaalse küsimuse: kas ma olen vale toiduga oma tervise hävitanud? Ta otsustas oma toitumist radikaalselt muuta, et end ise terveks ravida. Aga mis on tõeliselt tervislik? Algas mitu aastat […]
“Toksikoloogia”
Raamat käsitleb meditsiinitoksikoloogia kujunemist, selle teadusharu põhimõisteid ja uurimismeetodeid, keemiliste ühendite toksilisuse ja muude omaduste seoseid, mürkide saatust organismis, mürgituste kaugtagajärgi, kahjulike ainete hügieenialast reglementeerimist väliskeskkonnas jm. Väljaanne on mõeldud eeskätt tervishoiutöötajaile (toksikoloogidele, hügieenikutele, sanitaarkeemikutele, tsehhiarstidele, kutsepatoloogidele), kuid seda võivad teatmeteosena kasutada teistegi erialade asjatundjad, kes tegelevad keemiliste ühendite sünteesi ja tootmisega. Sari: “Scripta medicorum” […]
“Tolerantsid ja tehniline mõõtmine”
Sisukord Vahetatavus masinaehituses Mõõtmete ja kuju lubatavad hälbed Siledate silindriliste liidete tolerantside süsteemid Tõenäosusteooria kasutamisest vahetatavuses Istude iseloom ja valiku tingimused Tehnilise mõõtmise alused Mõõtevahendid ja -meetodid Pindade kuju ja asendi hälvete kontrollimismeetodid ja -vahendid Nurkade ja koonuste tolerantsid ning kontrollimine Keermesliidete vahetatavus Hammasrataste vahetatavus ning kontrollimisvahendid Liist- ja hammasvõll-liidete vahetatavus ja kvaliteedi kontroll (Raamatus […]