“Maitseraamat”
See õhuke raamat, mida te käes hoiate, avardab meie teadmisi maitsetest. Igal aistingul on füsioloogiline põhjus. Kui teame, kuidas maitseb mõru ja magus, naudime mõru ja magusat natuke uutmoodi kui enne. See teadmine meid maitsete kogemisel eriti ei sega. Pigem vastupidi, meil tekib võimalus sõpradega maitsekogemuse üle arutleda. Maitse laiemas tähenduses nii ilmselt kujunebki. Jah, […]
“Maitsetaimed terviseks ja aednikule rõõmuks”
Aive Luigela uues raamatus räägitakse maitsetaimede olemusest ja ajaloost, nende rollist inimese elus ja mõjust meie tervisele. Autor on raamatusse kogunud oma soovitused ja kogemused sellest, kuidas meie kliimas maitsetaimlat rajada, kus neid taimi veel võib kasvatada, mismoodi hooldada ja kasutada. Lisaks on veel mitmesuguseid äraproovitud retsepte, et suunata ja julgustada erinevaid maitsetaimi oma igapäevases […]
“Maitsetaimed. Maitseained”
Raamatus antakse lühiülevaade maitsetaimedest ja -ainetest. Esitatakse maitsetaimede liigitus, kirjeldatakse nende omadusi ning antakse näpunäiteid ja retsepte maitseainete kasutamiseks. Raamat maitsetaimede kasvatajaile ja kasutajaile.
“Maiuspalu lordide laualt. Inglismaa. Šotimaa. Iirimaa”
Te hoiate käes kokaraamatut, mis sisaldab Inglise, Šoti ja Iiri retsepte. Kahtlemata moodustavad rahvusroad ühe osa rahvuslikust omapärast – meie ettekujutus inglastest, šotlastest ja iirlastest poleks kaugeltki täielik, kui me ei teaks, mida nad söövad ja kuidas. Aga enne pidulauda istumist meenutaksime ehk veel kord, mille poolest Briti saared on tuntuks saanud. Kindlasti on igaühel […]
“Majanduslik inimene ja poliitiline loom”
Hea lugeja, Sa hoiad käes Hardo Pajula ekskursioonijuhti maailma majanduse ajalukku. “Majanduslik inimene ja poliitiline loom” võiks koos Niall Fergusoni raamatuga “Tsivilisatsioon” ning David Graeberi teosega “Debt” vabalt asendada ülikooli ökonoomika baaskursust. Me elame Eestis õnnelikul ajal. Meil leidub selliseid suurepäraseid autoreid nagu Hardo ning meie majandusel ja ühiskonnal pole kunagi olnud nii palju puhvreid […]
“Majandusprotsesside modelleerimine”
Majandusprotsesside arengul on turumajanduse tingimustes suur isereguleeruv jõud, kuid ta vajab ka majanduspoliitilisele otsusele tuginevat arengu suunamist ja kavandamist. Katsetamine majandusega ilma kvantitatiivsete hinnanguteta ning nende aluseks olevate majandusmudeliteta võib sageli osutuda liiga kulukaks. Majandusnähtuste ja -protsesside arengu analüüsimisel ja kavandamisel on otstarbekas kasutada modelleerimist kui olulist võimalust tegelikkuse adekvaatseks peegeldamiseks, kusjuures mudelit võib käsitleda […]
“Majapidamise kunst. Ideid ja nippe”
Selles raamatus on palju soovitusi ja nippe, mis aitavad sul avastada kodumajapidamise lihtsaid võlusid ning muuta seda, kuidas sa oma kodus elad.
“Maksimaalne tervenemine”
Aita kaasa oma loomuomasele võimele terveneda – Antioksüdandid – Mineraalained – Tervendavad toidud – Ravimtaimed ja toidulisandid – Stressi vähendamine – Treening Sisaldab 30-päevast programmi, mis aitab turgutada sinu immuunsüsteemi ja taastada tervist Tuginedes oma CAIM (alternatiivsete ravivõtetega ühendatud meditsiin) lähenemisele, kirjeldab dr H. Robert Silverstein programmi, mis seob tänapäevase meditsiini alternatiivsete tervendamismeetodite ja iidsete […]
“Male Eestis 1965-1969”
GENS UNA SUMUS … Eesti malet on võrreldud püramiidiga, mille kaugelepaistvaks tipuks on Paul Keres ja aluskivideks paljudes-paljudes koolides, asutustes ja ettevõtetes mängitavad turniirid. Male on Eesti populaarne. Selle tõestuseks on ka juba varem ilmunud raamat “Male Eestis” – kildhaaval kokkukogutud suur töö, mis oli kokkuvõtteks sellest, mida maletajad on andnud meie üldisesse kultuurilukku. Paljust […]
“Mälestusi Alutaguselt”
Juhan Lasman on sündinud 1928. a. 40 fotograafia-aastasse mahub 15 isikunäitust, Kohtla-Järve linna fotoklubi asutamine ja selle juhendamine 25 aasta jooksul, Eesti esimese lastefotostuudio Silbet asutamine ja selle juhendamine 17 aasta vältel, osalemine enam kui 200 fotonäitusel ja konkursil, nende seas 68 rahvusvahelisel näitusel. Koos Kohtla-Järve linna fotoklubi liikmetega korraldati Eesti esimene fotoklubide kokkutulek ja […]
“Mamma mia. Stuudios on ainult naised”
Naistega räägib Tuuli Roosma. Eneken kaalub umbes 120 kilo, aga ei muretse – tema kleenuke mees armastab iga sentimeetrit naisest. Aet on kindel, et mitte ainult mehed, vaid ka naised peavad enne abielu sarved maha jooksma. Tiiu tahtis meest ja last, aga kuna häid mehi on vähe, siis tuli mees võtta teise naise kodust. Annika […]
“Mängud, mida keegi pole teile kunagi õpetanud”
Korporatsioonipoliitika mängu reeglid naistele Õige või vale? Kui olete oma töös sama edukas kui enamik mehi, siis teate niisama palju kui nemad, kuidas hierarhiaredelil edasi jõuda. Olete oma ettevõttele lojaalne ja võite seetõttu oodata, et teie ustavus tasutakse. Kui teil tekib töö juures probleem, siis võite sellega pöörduda ettevõtte tippjuhtkonna poole. Te peaksite kõikidele kolleegidele […]
“Margaret ja Kadriorg”
Lasen sellest tüdrukust lahti – päriselt, võib-olla alatiseks. See on natuke rohkem kui valus, ta vaatab mind aastate tagant. Lasen lahti, et võtta uuest tüdrukust kinni – täiesti teisest -, kes pealegi naerab, kui põikab eest, saan oma haardesse tuule, roosiokkad, ja südame pekslemise.
“Marie Claire Maison. Värv”
Värv on igal pool meie ümber, kuigi erinevates vormides. Loodus annab meile helesinise taevasära, rohurohelise ja moonipunase, aga ka raskemini määratletavad peened toonid, nagu roosa koidupuna, kivihall ja samblaroheline. Loodusmaailmast eemal kohtame imekaunist ja mitmekaesist värviküllust kõiges, alates riietusest kuni ehitusmaterjalideni. Kui jõuame interjöörini, siis on praegu saada olevate värvide valik tohutu ja mitte ainult […]
“Marineerimine. Hapendamine. Soolamine”
Maitsvate hoidiste retseptid pärinevad meie ja lõunanaabrite põlvest põlve pärandatud retseptivaramust, on heas kooskõlas meie traditsioonidega ja pakuvad toredat lisa igaühe parimatele perekonnaretseptidele: kurkide marineerimine, hapendamine, soolamine, küüslaugu ja porrusibula marineerimine, hapuoblika ja maitserohelise soolamine, tomatite, seente, kabatšokkide, kõrvitsate sissetegemine, kapsa hapendamine ja marineerimine ning teiste puhtast loodusest saadud viljade hoidistamine. Ise tehtud, hästi tehtud!
“Marjasordid Eestis”
Teoses käsitletakse marjasortide introduktsiooni ja uurimist Eestis. Iseloomustatakse marjasortide lähteliike ja antakse ajalooline ülevaade sortide kujunemisest. Põhilise osa teoses moodustavad üle 100 maasika-, vaarika-, muraka-, sõstra- ja karusmarjasordi pomoloogilised teatmed ja kirjeldused. Marjasortide põhilisemad uurimisandmed on koondatud tabelitesse. Tähtsamate sortide viljadest on värvipildid. Teos on varustatud bibliokirje ja sordinimede registriga. Pomoloogiline käsiraamat marjasortidest on teatmeteos […]
“Marketing II”
“Marketing II” käsitleb tarbijate ostukäitumist, turundusteavet, -uuringuid ja turustust, lähtudes turunduse sünnimaa Ameerika Ühendriikide ülikoolide õppekavadest. Kuna tegu on sissejuhatava kursusega, ei ole loetust arusaamiseks eelteadmisi vaja. Toodud seisukohti, väiteid ja järeldusi selgitatakse näidetega ameerikalikust turunduspraktikast.
“Marketing”
Turg – Toode – Tarbija Marketing ehk turundus tähendab klientide vajaduste kindlaksmääramist, etteaimamist ja tulusat rahuldamist. Turundus hõlmab nii toodete ja teenuste reklaami, turu-uuringuid, hinna kalkuleerimist kui ka müügi korraldamist. “Marketing. Turg. Toode. Tarbija” käsitleb juhtimist, keskkonda, turgu, toodet, tarbijate ostukäitumist, turundusteavet, -uuringuid ja turustust, lähtudes turunduse sünnimaa Ameerika Ühendriikide ülikoolide õppekavadest. Kuna tegu on […]
“Marketing” I ja II osa. 2 raamatut
Marketing ehk turundus tähendab klientide vajaduste kindlaksmääramist, etteaimamist ja tulusat rahuldamist. Turundus hõlmab nii toodete ja teenuste reklaami, turu-uuringuid, hinna kalkuleerimist kui ka müügi korraldamist. “Mitte kõik, mida seostatakse sõnaga “marketing”, ei ole seda väärt. See on muutunud moesõnaks. Hauakaevaja jääb ikka hauakaevajaks, isegi kui teda nimetatakse kalmukorraldajaks, ainult matusekulud kasvavad,” on öelnud majandusteadlane P. […]