“Kalakoka ABC”
Abiks igale kalakulinaariahuvilisele Kuidas kala püügikohast koju transportida nii, et see säiliks parimal moel? Kuidas kala puhastada? Millist kala tasub praadida, millist kuivatada, millist soolata? Kuidas turul ja poes hinnata kala värskust? “Kalakoka ABC” annab vastused kõigile neile küsimustele. Kalakulinaariahuviline saab raamatust lugeda kala kuumalt ja külmalt valmistamisest, õigetest puhastusnippidest, vajaminevast inventarist ja muust, mida […]
“Kalapüük spinninguga. Käsiraamat algajale kalastajale”
Suurt looduse ümberkujundamise plaani teostades loob nõukogude rahvas uusi metsi, juhib vett kõrgetesse, niisutab põua all kannatavaid maid, ehitab jõgedele hiiglasuuri elektrijaamu, on loonud Moskva, Dnepri, Tsimljanski jt. mered. Need uued hiiglasuured maalilised ja kalarikkad veekogud koos kümnete tuhandete järvede, tiikide ning suurte ja väikeste jõgedega loovad kalapüügihuvilistele kõige avaramad võimalused kaasatõmbava ning tervisliku kalaspordi […]
“Kalaraamat”
Kala on oskaja jaoks tänulik toiduaine, sest kalaroog valmib kiiresti, ei nõua keerukaid retsepte ega erilisi töövahendeid. Kes aga ennast oskajaks ei pea, võiks enne praktilise tegevuse juurde asumist tähelepanelikult läbi lugeda kogu teoreetilise osa. Selles pakutakse juhatust värske kala äratundmiseks, kala õigeks säilitamiseks, rookimiseks ja fileerimiseks ning muidugi ka igale kalale kõige paremini sobiva […]
“Kalastaja ABC”
Raamatus räägitakse populaarsematest püügikaladest, kalastuskohtadest ja kalastusviisidest. Ühegi teemaga ei minda liiga süvitsi, mis tähendab, et raamatut on lihtne lugeda ka võhikul. Siiski leiab raamatust hulga autori tähelepanekuid ja nippe konkreetsete kalastusviiside ja kalade püügi kohta. Ühelgi juhul pole ka otsi vette jäetud, vaid alati antakse soovitusi, kuidas tõsisema huvi korral asjaga edasi minna. Raamat […]
“Kalev läbi sajandi. Esimene osa. 1900-1944”
Saja aasta vältel on nimetus “Kalev” ühendanud paljusid põlvkondi ja plejaade eesti sportlasi. Siia kuuluvad need, kes trotsides teadmatust ja eeskujude vähesust, panid aluse spordile Eestis selles mõttes nagu me seda ka praegu mõistame. Palju on neid spordialasid, mille arengutee algul, kuid samuti ka hilisemail etappidel, olid kalevlased olulised. Võib vaielda, kus oli tegelik Eesti […]
“Kalev läbi sajandi. Liidrid. Viies raamat”
(Raamatus on autori pühendus) 24. mail 2011 möödus 110 aastat Kalevi nimelise spordiorganisatsiooni moodustamisest. See raamat on pühendatud kõigile neile, kes erinevalte aegadel ja olude kiuste pole säästnud tahet ega vaeva rahvusliku spordiseltsi hüvanguks ja kalevluse edasikestmiseks.
“Kalev läbi sajandi. Võimlemine. Neljas raamat”
(Raamatus on eelmise omaniku nimi ja ostukuupäev) 24. mail 2011 möödus 110 aastat Kalevi nimelise spordiorganisatsiooni moodustamisest. See raamat on pühendatud kõigile neile, kes erinevalte aegadel ja olude kiuste pole säästnud tahet ega vaeva rahvusliku spordiseltsi hüvanguks ja kalevluse edasikestmiseks.
“Kallista oma töökaaslasi”
Bestselleris «Kallista oma kliente» demonstreeris Jack Mitchell ärialase kirjanduse lugejaile seda, kuidas teha oma kliendid rahulolevaks, meelitada ligi suurepäraseid töötajaid ja suurendada tulusid. Teoses «Kallista oma töökaaslasi» peatub ta üksikasjalikult töötajate tööle võtmisel, motiveerimisel ning oma väärtuslikuma vara – suurepäraste töötajate – hoidmisel. Raamat on täis tõsielulisi lugusid reaalsetest inimestest. Jack esitab oma ärikaaslaste «kallistamise» […]
“Kama. Eesti rahvustoit”
Sari: 100 rooga mini Rõõm on tõdeda, et kama on taas au sisse tõusnud ning leiab üha suuremat kasutust nii koduköögis kui ka pidulikel vastuvõttudel. Kasulik ja maitsev ehe eestimaine toode on saadud rukkist, odrast, nisust ja hernestest. Rikkalikult kiudaineid, taimseid valke, süsivesikuid ja B-vitamiini sisaldavat kamajahu saab kasutada väga erinevates roogades – nii soolastes […]
“Kanamunade ja linnuliha tööstuslik tootmine”
Käsiraamatus esitatakse erialakirjanduse ja Eesti NSV linnukasvatajate tootmiskogemuste põhjal kanamunade, kanabroileri-, kalkuni-, pardi-, hane-, pärlkana- ja põldvutiliha tööstusliku tootmise alused nüüdisaja teaduse tasemel. Ulatuslik osa raamatust on pühendatud põllumajanduslindude pidamisele ja söötmisele, munade ning linnuliha tööstuslikule tootmisele. Käsiraamat on mõeldud linnukasvatajatele. Õppevahendina saavad seda kasutada EPA zooinseneriteaduskonna üliõpilased ja põllumajandustehnikumide õpilased. Retsenseerinud A. Mööl, N. […]
“Karjääri keerdtrepp”
Tiina Saare kirjutatud raamat “Karjääri keerdtrepp” on autori sõnul mõeldud eelkõige neile, kes täna töötavad või on juba omajagu kogemusi tööelust hankinud. Raamat annab võimaluse mõelda selle üle, kas tööl saab ennast veel paremini tunda, kas töö ikka teeb õnnelikuks ja mida teha selleks, et mitte läbi põleda. “Karjääri keerdtrepp” räägib sellest, kuidas ära tunda […]
“Kartuliraamat”
Sada hõrgutavat kartulitoitu igale maitsele Selles raamatus on ligi sada kartulitoiduretsepti. Nende järgi saad valmistada maitsvaid ja omapäraseid roogi nii argi- kui pidupäevaks. – Keedetud ja praetud kartulid – Maitsvad ahjukartulid – Toitvad salatid – Krõbedaservalised pannkoogid ja omeltid – Aromaatsed supid ja hautised – Mahlakad vormiroad – Pirukad, pizzad ja kartulileivad – Kartulitordid ja […]
“Kartuliraamat”
Kartulil oli ja on kindel koht eestlaste toidulaual. Kartulit kasvatavad meie oludes potipõllumehed ja väikeaednikud, aga ka suurtootjad. Kahtlemata on neil kõigil asjast oma arusaam ja väljakujunenud viljelusvõtted. Raamat püüab anda nõu ja jagada näpunäiteid, kuidas tulemuslikult kartulit kasvatada ja tarbijate soovidele vastu tulla. Jagatakse juhiseid neile kasvatajaile, kelle jaoks on sobiva sordi ja edukate […]
“Kartulitoite”
Kartul – meie teine leib. Raamatu esimeses osas antakse lühike ülevaade kartuli päritolust, kartulikasvatuse algusest Eestis, sordiaretusest, kartuli toiteväärtusest ja säilitamisest. Põhiosa moodustavad kartulitoitude retseptid. Vajalik raamat igale perenaisele.
“Kas jääkarud tunnevad üksildust?”
ja veel 101 huvitavat teadusalast küsimust. – Miks paneb küüslauk hingeõhu haisema? – Mitu pisikut on ühel mündil? – Millest sõltub, kas oled vasaku- või paremakäeline? – Kas kalad tunnevad janu? – Kas lotot mängides on oluline, millised numbrid valida? Briti teadusajakirja New Scientist ülipopulaarses “Viimase sõna” rubriigis jagavad ajakirja lugejad põnevaid vastuseid teisi lugejaid […]
“Kas kass … ?”
Kogenud loomaarstid Tiina Toomet ja Triin Kass tutvustavad maailma uusimaid teadussaavutusi kasside käitumise ja võimete uurimisel ning tänapäevaseid kassipidamise põhimõtteid ja võtteid. Nad annavad soovitusi, kuidas loodust, keskkonda ja loomi aina enam väärtustavas ühiskonnas kassi mõista ja õpetada ning hoolitseda tema eest nii, et kass elaks alati täisväärtuslikku ja huvitavat elu ning püsiks terve. Lisaks […]
“Kas me oleme üksi universumis?”
Ka teadusvõõrale lugejale ladusas keeles ja arusaadavalt kirjutatud intervjuuraamat. Intervjueeritavad on tuntud prantsuse teadlased – raadioastronoom, astrofüüsikud ja veel üks Kanadast pärit õpetlane, kes püüavad selgitada, millega nad tegelevad, et leida märke maavälistest tsivilisatsioonidest. Ühtlasi arutlevad nad kosmoselendude teemal ja selle üle, kas inimene üldse kunagi jõuab meie Päikesesüsteemi planeetidele ja millised sõidukid on selleks […]
“Kas sina tead? 1-2 osa. 2 raamatut”
Raamat “162 selgitust lahedatele leiutistele, toredatele toodetele ja meditsiinilistele mõistatustele” Mis on kõige laialdasemalt tunnustatud meetod, mida egiptlased võisid Giza püramiidide ehitamisel kasutada? Miks mõnel inimese on teine varvas pikem kui suur varvas? Kas hobujõud on seesama, mis ühe hobuse jõud? Kas ürginimese kehas oli pimesoolel mingi otstarve? Miks läheb inimese nahk vannis või basseinis […]
“Käsiraamat töövõtjale ja tööandjale”
Käsiraamat töövõtjale & tööandjale … Esimene peatükk sisaldab sagedamini juristidele töösuhete kohta esitatavaid küsimusi. Lisaks on kogumikus olulisemad töösuhete alased õigusaktid (töölepingu seadus, töö ja puhkeaja seadus, palgaseadus jne.). Teine peatükk on pühendatud töökaitse ja tööohutuse temaatikale, sisaldades olulisemaid seadusi ja õigusakte, mis reguleerivad nimetatud valdkonda, samuti töövaidluste lahendamise korda jms. Kolmas peatükk on mõeldud […]