“Supp. Külm. Soe. Soolane. Magus”
Suppe on igale maitsele. Soolaseid ja magusaid. Rustikaalseid ja pidulikke. Kiiresti valmivaid ja aeganõudvaid. Toitvamaid ja kergemaid. Seda loetelu võib jätkata, sest suppide maailm on otsatu. Supp sobib tõesti igas olukorras ja igale toidulauale igal aastaajal ja igal päeval. Supi peamine idee on aegade algusest olnud valmistada suurepärane roog sellest, mis on parasjagu käepärast. Veest […]
“Supra. Gruusia köögi pidu”
Rikastada oma toidulauda ning saa osa uutest maitseelamustest. Gruusia toidukultuuri oluline osa on supra ehk pidu. Supra toob sõbrad ja perekonna ühise laua taha, et lausuda südantsoojendavaid tooste, vestelda põnevatel teemadel, juua kosutavaid jooke ning nautida isuäratavaid sööke. Tiko Tuskadze kutsub lugejaid oma kööki, et jagada huvilistega armastust hea toidu vastu ning retsepte, mis on […]
“Süües saad saledaks”
Siit leiad põhitõed, millele peaksid tähelepanu pöörama, et muuta tervisliku toitumise ja liikumise abil oma elustiili ning püsida läbi elu tervislikus kaalus. Selles raamatus käsitletakse hea enesetunde saavutamise nii vaimset kui füüsilist poolt, sest ei ole üht ilma teiseta. Selleks, et muuta toitumisharjumusi, kulub 21 päeva, sama aeg kulub selleks, et pöörduda tagasi vanade harjumuste […]
“Süües terveks ja kauniks! Oled see, mida sööd”
Sari: 100 rooga mini Õige toitumisega on võimalik tugevdada oma immuunsüsteemi, parandada südame tööd, alandada kolesterooli ja ennetada vähki. Samuti saab targalt toitudes alandada kehakaalu, muuta säravamaks nahk ja juuksed ning tugevamaks küüned ja hambad. See raamat tõestab, et ka tervislik ja tasakaalusatud toit võib olla isuäratav ja maitsev. Siit leiate 50 retsepti, mille hulgas […]
“Suupisted”
Suupistelaud või -vaagen on hea moodus väikeses vormis põnevaid kooslusi ja pilkupüüdvaid ampse pakkuda. Kas on tegu külaliste kostitamise, oma pere mõnusa olengu või koduse filmiõhtuga – väikesed maitsvad suupalad on omal kohal nii tervituseks kui ka kogu õhtuks. Kogusin siia raamatusse valiku ajast aega eestlaste peolauale kuulunud ja armastatud suupistetest, nagu singirullid, täidetud munad, […]
“Suurepärased kartulitoidud”
Toimetaja-konsultant Valerie Ferguson. Naudi suurepärast, värvipiltidega illustreeritud kogumikku enam kui 30 kartuliretseptiga. Sisaldab klassikalisi roogi nagu porru-kartulisupp, samuti aga ahvatlevaid kokakunsti saavutusi kogu maailmast, näiteks rösti ja kartuliklimbid. Kuidas kartuleid õigesti valmistada – punkthaaval esitatud juhised kartulite keetmiseks, püreerimiseks, röstimiseks, küpsetamiseks, praadimiseks ja friteerimiseks. Lisaks retseptidele kasulikke nõuandeid iga retsepti jaoks kõige sobivamate kartulisortide valimiseks.
“Taimne toidulaud. Ideid hommikusöögist magustoitudeni”
Küllap me kõik nõustume väitega, et köögiviljade söömine teeb tervisele head. Taimetoidud on äärmiselt mitmekülgsed ning toitvad. Selle raamatu kaante vahelt leiate ideid, kuidas erinevaid juur- ja puuvilju rohkem oma toidukordadesse kombineerida. Raamatus on üle 100 taimetoiduretsepti, mis pakuvad ideid hommikusöögiks ja kiireks vahepalaks. Leiate ka kergemate ning toekamate roogade retsepte, mis valmivad pannil, potis […]
“Tatratoidud I&II osa. 2 raamatut”
Raamat Tatart peetakse tangude kuningannaks. Tervisesõbralik toortatar on muutunud meie toidulaual väga populaarseks ning seda kasutatakse paljudes restoranides ja koduköökides. Raamatust „Tatratoidud“ leiad palju mõnusaid ja huvitavaid retsepte, mis muudavad tervislikumaks nii argipäevalõunad kui pühapäevased magustoidud. Tatrast saab kerge vaevaga valmistada putrusid, tervislikke salateid, hõrke gluteenivabu küpsetisi, smuutit ja paljut muud. Lisaks jagatakse häid nõuandeid […]
“Teadmatusest rasvumiseni”
Rasvumisepideemia on vallutanud maailma. Rasvumine on ohuks inimesele endale, kuid rasvunute suur arv koormab kogu riigi majandust. Kas rasvumist põhjustavad suure suhkru-, rasva- ja soolasisaldusega toidud, mis tekitavad lausa sõltuvust, või liiga suure energiasisaldusega toidud väljas söömisel? Kas valitsus peaks kehtestama “rasvumivastaseid” makse? Missuguste toiduainete liigsöömisel tõuseb kehakaal kiiresti ja kas on toiduaineid, mis aitavad […]
“Tee. Avasta tee võlumaailm”
Avasta ideaalse tõmmise valmistamise saladused ja õpi, kuidas degusteerida teed nagu proff. Sukeldu teemaailma ja arenda oma kirg selle joogi vastu uuele tasemele. Uuri, kuidas teepõõsad, kasvutingimused, kasvatuspiirkonnad, saagikoristus ja teesegude kombineerimine mõjutavad igapäevase tee maitset, aroomi ja kvaliteeti. Raamatus on ka taimeteedele pühendatud peatükk ning üle 100 teeretsepti, mis viivad igapäevasest tassikesest teest kaugemale […]
“Teejuht tervislike vürtside maailma”
Põhjalik teave igapäevaste maitseainete tervendava toime kohta Vürtsidest on juba ammustest aegadest peale lugu peetud tänu nende antioksüdeerivale, põletikuvastasele ja tervendavale toimele. Vürtsid võivad tuua kasu kehale, vaimule ja hingele, suurendades muu hulgas energiat, parandades ainevahetust ja leevendades liigesevalusid. Raamatust “Teejuhiks tervislike vürtside maailma” saad teada, kuidas vürtside häid omadusi paremini ära kasutada ja parandada […]
“Tervisetoidu piibel”
Kuidas valida ja valmistada ohutuid tervislikke toite Kas maailmas, kus veised on täis kasvuhormoone, tomatid on geneetiliselt muundatud ja kalad kloori sisse kastetud, võid julgesti süüa toidupoodides müügil olevaid tooteid? Neile, keda see küsimus vaevab, on “Tervisetoidu piibel” põhjalikuks teejuhiks, mis aitab osta ja valmistada tervislikku toitu. Raamatust leiad: – Uusimad avastused seoses toidu kiiritamise, […]
“Tervislikud naudingud”
See raamat tõestab, et tervislik toit ei pea olema igav ja maitsetu, vaid on hõrk, mitmekesine ja nauditav. Sest mis on viga teha head toitu, kui panna igale poole ohtralt võid ja koort. Kuid teha maitsvaid roogi ilma nendeta, on köögikunsti kõrgpilotaaž. Ja selle raamatu abil suudate seda ka teie. Suur Eesti Raamatuklubi
“Tervislikud rohelised joogid”
Magusa peedi-õuna-ingverimahla, meloni-lehtkapsa hommikusmuuti, rohelise nektariinimahla, magusavürtsika spinatismuuti, värskendava vaarikasegu ja sajad muud retseptid! 300 toitvat retsepti 300 kirjut tervislikku jooki, mis annavad tervist ja energiat Kas otsid kiiret ja maitsvat viisi, kuidas tervislikult elada? Smuutid ning värsketest puu- ja köögiviljadest pressitud mahlad muutuvad ühe eelistatumaks viisiks, kuidas saada vajalikke vitamiine, mineraal- ja muid toiduaineid. […]
“Tervislikud teraviljaroad”
Teraviljaroogi võiks rühmitada kasutatud vilja- või ka roaliigi järgi. Selles raamatus on võetud peatükkideks jagamise aluseks kindel teraviljatoode, milleks võib olla kas haju, tangud-kruubid või helbed. Taoline põhimõte annab toiduvalmistajale hea võimaluse asendada retseptis pakutud vili meeldivama või sobivamaga. Meie oma põliste viljade – nisu, rukki, kaera ja odra – kõrval on retseptides kasutatud tatart, […]
“Tervislikult maiustades. Taimsed magustoidud ja reisijutud kõrbest”
Haaran sind selle raamatuga kaasa oma lõbusatele seiklustele Dubais. Särtsakad reisilood vahelduvad 60 taimse magustoid retseptiga. Valikus on lisaks magustoitudele ka salatid, joogid, küpsised, küpsetised, kommid ja muud lummavad maiustused, millega oma peret ja külalisi üllatada. Lisaks leiate kümneid lisaretsepte ja nippe, kuidas taimsed küpsetised paremini õnnestuksid. Segatoidulised toidunautijad võivad taimsed koostisosad soovi korral üks […]
“Tervistav toit”
See raamat on teatmeteos, mitte arstiteaduslik käsiraamat ega kodumajanduse õpik. Kui arvad, et sul on mingi haigus, siis soovitame sul kohe hankida abi võimekalt arstilt. Lugejal tuleb meeles pidada, et inimeste toitumisvajadus on erinev ja oleneb vanusest, soost tervislikust seisundist. Selle raamatu eesmärk on aidata lugejal teha faktidele toetuvaid otsuseid oma toitumistavade kohta. Mitte mingil […]
“Tige Kokk”
Pahateadus ja tõde tervisliku toitumise kohta Paleodieet, detoks, aluseline ja “puhas” toitumine, kookosõli ja antioksüdantide kultus, gluteenihirm, suhkruviha, müütilised iidsed toitumistarkused – iga natukese aja tagant kerkib eile mõni uus dieet, mis eelmised moeröögatused varjutab. Paraku on suurem osa neist põhjendamatud ja mitu otseselt ka kahjulikud. Kui elukutselisel kokal Anthony Warneril sai kõikjal laiutavast toidujurast […]
“Toidu kuivatamine kodus”
Toidu kuivatamise kunst ulatub tagasi iidsetesse aegadesse, kui talvevarudel tuule ja päikese käes kuivada lasti. Tänapäeva köögis on selleks paljude eeliste ja kasutusvõimalustega abimeheks toidukuivati. Raamatus kirjeldatakse erinevate toiduainete kuivatamise protsesse, antakse kasulikke näpunäiteid toidukuivati ja kuivatamiseks sobivate toiduainete valikuks, bakterite kasvu vältimiseks ning toidu kuivatamiseks ettevalmistamiseks. Lisatud on ka põnevad retseptid. Iga peatükk keskendub […]