“Paleo toitumine”
Ardi Ravalepiku kirjutamisstiil on muhe, infotihe ja motiveeriv. Ta ei veena, vaid selgitab toitumise paljudele teadmata tõdesid lihtsas, huvitavas ja igale vanusele arusaadavas keeles. Lisaks käivad autori sõnad ja teod käsikäes: Ardi ise on paleodieedi abil võitnud psoriaasi, mis annab raamatule erilise veenvuse. Raamatu tõeliseks pärliks on aga enam kui 100 lehekülge tervislikke ja inspireerivaid […]
“Pannikana. Retseptide kuldsari”
Maitseid maailmast Pannil on kana võimalik valmistada väga mitmel erilisel moel – need on ahvatlevad, tõeliselt maagilised kulinaarsed teosed, mida on võimalus tänu vürtsidele, suurepärastele kastmetele ja teistele lisanditele eriliselt ja isuäratavalt serveerida. Tule koos meiega kulinaarsele reisile ning proovi klassikalisi ja uusi maitsvaid roogi. Praetud või hautatud liha lõhnale ei suuda vastu panna ei […]
“Pannkoogid. Väikesed pannkoogid ja krepid”
Kõigile tuntud pannkoogid on imelihtsad. Kõik oskavad neid teha, pole vaja palju aega ega suuremat pingutust. Veidi fantaasiat kasutades saab pannkoogitainast ja täidiseid lõputult muuta. Pannkooke võib kasutada igasugustes eri vormides: mandli-rabarberipurukookideks, kohupiima-purukoogiks või šokolaadikoogiks. Pannkoogid on meeldivalt juhendi- ja õpetusevabad. Pole hullu, kui üht või teist ainet veidi valesti mõõdad, aga ära kunagi vanillijäätise […]
“Parimad palad valgest kalast”
Valge kala mõiste alla mahub õige palju kalu meilt ja mujalt, nii suuremaid kui ka väikseimaid. Näiteks koduvetest tuttavad räim ja heeringas, ahven ja haug, koha ja siig, aga ka mujalt pärit kalad, nagu paltus või klaarsäga. Enamikus roogades ei peagi kasutama just konkreetset kala, vaid võib lähtuda käesolevast püügihooajast või maitse-eelistusest. Valge kala on […]
“Peakokkade pärlid”
Retseptiraamatus on toodud valik Eesti tuntumate restoranide retsepte ja restoranide aadressid. Retseptikogumik
“Piibliaja toidud. Kokaraamat”
Selle raamatu idee sai alguse huvist Piibli vastu rohkem kui nelikümmend aastat tagasi. Raamatu valmimiseks kulus omakorda kakskümmend aastat kogemusi toiduäris ja mitu aastat faktide kogumist. Andmeid kogudes kontrollisime ka viimaseid toitlusuuringuid. Sai ilmselgeks, et paljud antiiksed toidud on väga toitvad. Võib küsida: “Kui oleme nõus sellega, et “viljakas poolkaar” on valitud inimese arenguks, võib […]
“Porgand aias ja köögis”
Bioloogiline väärtus Sordid ja agrotehnika Kahjurid ja haigused Säilitamine Külmad ja soojad toidud Küpsetised ja pannkoogid Joogid ja hoidised Porgand rahvameditsiinis Porgand on üks tähtsamaid köögivilju. Porgandi eriline väärtus seisneb selles, et ta sisaldab külluslikult karotiini, millest organismis tekib A-vitamiin. Juurviljades leidub ka teisi vitamiine, rohkesti suhkruid ning vajalikke mineraalaineid ja mikroelemente. Peale selle sisaldub […]
“Praktiline perenaine”
Maitsvat ja tervislikku teie söögilauale Isetehtud õunamoos on parim, teist sellist mujalt ei leia. Talve ilma vanaema marineeritud kabatšokkideta ei kujuta ettegi. Ja kalad tarretises, mille naabrinaine igal pidupäeval lauale võlub, viivad keele alla. Kostustes hoidistes on tunda südamesoojust. Kodus valmistatud roal on oma hõng. Oma aiast korjatud saagil on kõige parem maitse. Me ei […]
“Prantsuse köök”
Paljude kokaraamatute autor Linda Petti tutvustab seekord eesti perenaistele maailmakuulsat prantsuse kööki. Siin on hulganisti retsepte, mida saame oma kodumaal toiduvalmistamisel kasutada, aga ka selliseid, mis pakuvad ainult lugemisrõõmu. Neistki on kindlasti kasu, sest originaalsed prantsuskeelsed toidunimetused aitavad prantsuse toidusedelis orienteeruda neil õnnelikel, kel on võimalus reisida Euroopa südamesse. – Toimetus
“Pühapäeva kokaraamat. Perekondlike lõunate lemmikroad koos valitud jookidega”
“Toidul on imeline omadus inimesi ühendada ja selleks, et pere ja sõbrad ühise söögilaua juurde kokku kutsuda, pole vaja palju. Olen siia raamatusse kokku kogunud retseptid, mis pakuvad maitseelamusi, kuid mille valmistamiseks ei kulu liiga palju vaeva ega energiat. Minu kaks poolt – nii gurmaanlik nautleja kui ka ajasäästlik laisavõitu kodukokk on rahul olnud nii […]
“Puuviljade ja marjade säilitamine: mahlad, moosid, kompotid”
Käesolev raamat kirjeldab erinevaid meetodeid puuviljade ja marjade töötlemiseks ning pakub igaks toiminguks arvukalt retsepte. Need retseptid pole mitte üksnes juhendiks, vaid peaksid andma innustust luua marmelaade ja kompotte täiesti oma ettekujutuse kohaselt.
“Raamat juustust”
75 pikantset retsepti kogu maailmast koos Hans Joachim Döbbelini fotodega.
“Reipaks ja saledaks”
“Reipaks ja saledaks toitainete eraldamis- ja veregrupidieediga” 3 kilo kümne päevaga. Veregrupi- ja toitainete eraldamise dieet. Üle 80 toiduretsepti kõikidele veregruppidele. Soodsaim teie figuurile – toitainete eraldamise ja veregrupi ühenddieet. Selle ühenddieediga saavutate parimaid tulemusi. Ükski teine toitumisviis ei sobi teie organismile paremini. Raamat selgitab lihtsal viisil ühenddieedi põhitõdesid ja sisaldab retsepte ning toiduainete tabelit. […]
“Royal Marsdeni haigla kokaraamat vähihaigetele”
Vähiravi ajaks ja ravijärgseks perioodiks mõeldud toitvate roogade retseptid Raamatule on teinud kaastööd tunnustatud kokad ja kokaraamatute autorid, kaasa arvatud Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers ja Rick Stein. Vähk diagnoositakse ühel inimesel kolmest. Selline uudis muudab kogu elu ja toob kaasa palju psühholoogilisi, emotsionaalseid ja kehalisi väljakutseid, sealhulgas muutused kehakaalus, söögiisus ja neelamisvõimes, samuti […]
“Säästlikult ja suupäraselt”
Telekokk ja paljude hinnatud kokaraamatute autor Maire Suitsu on oma uue raamatuga võtnud tõestada, et sissetulekute vähenemine ei pea sugugi tähendama üksluist ja vaest toidulauda. Oma väite tõestamiseks käib autor koos lugejaga läbi ühe tavalise kaubanduskeskuse toiduosakonna. Nii mõnestki riiulist soovitab ta säästuajal päris mööda minna. Teiste puhul annab nõu, mida võtta ja mida jätta, […]
“Sahver. Külmutamine, kuivatamine, pastöriseerimine… “
Treppoja Sahvri perenaine on kokku kogunud pea 60 lemmikhoidisteretsepti. Raamatust leiab nii pikaajaliseks säilitamiseks mõeldud hoidiseid, kuid ka neid, mille võib nädalavahetusel valmis teha ja siis paari nädala jooksul ära tarbida. Nii on perenaise elu argiõhtul kergem ning maitsev ja tervislik toit pere jaoks kogu aeg laual. Lisaks on raamatus ka 15 toiduretsepti, mida antud […]
“Salatid aastaringselt. Retseptide kuldsari”
Maitseid maailmast Erilised, värvilised, mõnikord haruldased salatid on meeldivaks külaliseks meie toidulaual. Veel hiljuti ei olnud salatid nii olulised lisandid, kuid tänapäeval on kana, kala või juustuga valmistatud salatid huvitavaks suupisteks igal aastaajal. See raamat viib sind ekskursioonile hõrgutavate ja maitsvate salatite maailma maakera erinevates paikades. Populaarsete klassikaliste salatite kõrval, nagu Caprese (Itaalia mozarella ja […]
“Salatid. Köögiviljapüreed. Ürdikastmed”
Maitsvate hoidiste retseptid pärinevad meie ja lõunanaabrite põlvest põlve pärandatud retseptivaramust, on heas kooskõlas meie traditsioonidega ja pakuvad toredat lisa igaühe parimatele perekonnaretseptidele: huvitavad salatid kurgist paprikast, ubadest, kapsast tomatid rabarberi, puuviljade, sibula ja kabatšokiga peediletšo ja peedisalatid pesto, Ungari salat ja marineeritud kõrvits seened, köögiviljaassortiid ja köögiviljasegud tšatnid ja püreed
“Seened patta ja pannile”
Seenelkäik on nagu rahvuslik harrastus, mis meid seob. Hilissuvel ja sügisel on laupäeval ja pühapäeval maanteeääred autosid täis ning suurte korvidega tuuakse metsast seeni välja. Ei heiduta ka see, et nendega on pärast kodus paras jant: muudkui puhasta ja sorteeri, mis otse pannile, mis likku ja mida peab kupatama, mida marineerima ja mis läheb soola. […]
“Söögiseened ja seenesöögid kukeseenest suure sirmikuni”
Eesti parimad söögiseened koos retseptidega Meie kõige tavalisemad ja enamsöödavad seened on kokku sobitatud just neile kõige paremini sobivate retseptidega – puravikele puravikuretseptid, riisikatele riisikaretseptid jne. Juttu on ka seente kasvukohtadest ja –ajast ning sarnastest ohtlikest liikidest.