“Kaunis ja söödav”
Põnevaid ideid neile, kel tahtmist söödava ja kauni nimel ka pisut vaeva näha. Kas kodus nokitsemine võib olla põnev? Jah, kui seda uut moodi teha. Sellest raamatust leiad inspiratsiooni, retsepte ja kirjeldusi pisiaskeldusteks köögis: ruudulised marineeritud köögiviljad, triibulised marmelaadid, köögiviljapärjad ja nöörile lükitud väikesed näkileivad. Puu- ja köögiviljad, õlid ja taignad on tänuväärne materjal sellele, […]
“Kelmikad koogid”
Retseptisari “Soolatera” Kui õige küpsetaks midagi … mõtleme aeg-ajalt. Ja siis polegi tegelikult vahet, kas otsustad piruka, saia või hoopis ahvatleva koogi kasuks. Koogid on ju mitmes mõttes mõnusad: valmivad ruttu, suhteliselt vähese vaevaga ning ei vaja valmistamiseks teab-mis pidulikku olukorda. Mõned koogid valmivad koguni nii lihtsalt ja kärmelt, et sobivad ootamatutele külalistelegi pakkumiseks. Samas […]
“Kerged eined”
Käesolev raamat pakub lihtsaid retsepte suupistete valmistamiseks, mida võib pakkuda hilise hommikusöögina – brunch´ina, mis asendab nii hommikust kui lõunast söögikorda. Eriti paslik on kerget einet valmistada ja serveerida puhkepäeva ennelõunal, mil on aega mitmekesist toitu ja mõnusat seltskonda täiel rinnal nautida. Kaerahelbemüsli puuviljade ja meega, erinevate täidistega tortiljad, mustikapannkoogid vahtrasiirupiga, banaani-apelsinisai, kiiresti valmistatavad muna-, […]
“Kerged road. Kiire pasta”
Kas sa kuulud nende hulka, kellele meeldib pasta? Kõikides erinevates vormides ja võimalikes kombinatsioonides? Soovitavalt kiirestivalmiv ja igapäevane? Siis on see sinu jaoks õige raamat! Siit leiad sa hulgaliselt isuäratavaid ja maitsvaid pastaroogi. Ülevaatlik pastajuhend aitab sul leida üles õige pastasordi poeriiulilt. Illustreerivad fotod aitavad sind igal sammul.
“Kiirest valmivad taimetoidud”
Vegetaarlane või mitte, kõik me hindame kiiresti valmivat, maitsvat, põnevat, piisavalt toitvat ja energiat andvat sööki, mis meid väsinuks ja uimaseks ei tee. Kui sa sellega nõustud, siis sobib see retseptiraamat sulle nagu rusikas silmaauku. Enamikku toitudest saab valmistada 20-40 minutiga ja need on rikkalikult vürtsitatud maitsetaimede ja -ainetega – kõik selleks, et muuta iga […]
“Klassikaline hiina köök. Ehtsad idamaised road”
Raamatus on üle 40 algupärase hiina retsepti, sealhulgas niisugused populaarsed road nagu mini-kevadrullid, aromaatne krõbepart, veiseliha stir-fry apelsini ja ingveriga ning mitmed muud. Pakub väärtuslikku teavet hiina toiduvalmistamise viiside ja vajaliku köögivarustuse kohta. Iga retsepti juurde kuuluvad selle valmistamist selgitavad pildid ning serveerimisvalmis roa ahvatlev värvifoto.
“Koduköögi meistriklass 2”
Retseptid, nõuanded ja nipid koduseks söögitegemiseks “Koduköögi meistriklass 2” on järg eelmisel aastal ilmunud “Koduköögi meistriklassile”. Taas on kaante vahele kogutud ajakirja Toit ja Trend parimad retseptid ja juhised koduseks söögitegemiseks. Meistriks ei saada ühekorraga, meistrite oskused ja teadmised kogunevad aastatega. Erinevalt koolist, kus järgmisesse klassi enne üle ei viida, kui eelmise materjal omandatud, võib […]
“Koduköögi meistriklass 3”
Retseptid, nõuanded ja nipid koduseks küpsetamiseks Iga köök vajab üht suurt ja sisukat küpsetamisraamatut! Raamatusse “Kodköögi meistriklass 3” on kokku kogutud ajakirjas Toit ja Trend ilmunud parimad, töökindlad ja ajaproovile vastu pidanud küpsetiste retseptid. Varem on samas sarjas ilmunud “Koduköögi meistriklass” ja “Koduköögi meistriklass 2”. Mida siit leiab: – Ligi sada soolaste ja magusate küpsetiste, […]
“Kodune kondiitrikunst”
Sammsammuliste juhistega retseptid õpetavad prantsuse kondiitrikunsti töövõtteid. Tutvu Prantsuse kondiitrikunsti tõeliste hõrgutistega: raamatus on rohkem kui 70 klassikalist küpsetist kondiitritoodete ja šokolaadi asjatundjalt Will Torrentilt. Proovi kätt täpsete juhiste abil: võta ette sulgkerged makroonid, soolakaramelli ja šokolaadiga korvikesed, traditsiooniline tarte au citron või värsked võised croissant’id – viimne kui retsept on ehe, hõrk ja vastupandamatu.
“Koduveini aabits”
Arvatakse, et koduvein on väga magus, käärib kaua ja tekitab hirmsat peavalu. Tegelikult saab õigete töövõtete ja uuemate vahenditega puhta, klaari ning soovi korral ka täiesti kuiva veini. Käesolev raamat ongi lühike õpetus sellest, mida algajad koduveinitegijad teadma peaksid. Et eelmiste Eesti koduveiniõpikute ilmumisest on möödunud juba aastakümneid, on “Koduveini aabits” uue koduveinikultuuri edendamiseks vajalik […]
“Kohupiim ja kodujuust. Eesti köögi lemmikud”
Kohupiim ja kodujuust on Eesti kodukokkade kindlad lemmikud! Nii nagu kohupiima ja kodujuustu on „pakitud“ tervisele kasulikke piimavalke, on ka siia raamatusse „pakitud“ 30 uut retsepti, kuidas kohupiima ja kodujuustu uutmoodi kasutada. Pudrud, smuutid, pirukad, salatid, vormiroad, leivakatted, magustoidud – kõigis neis on kasutatud ka kohupiima ja kodujuustu. Kohupiimaga võib teha isegi sepikutainast! Muidugi kõikvõimalikud […]
“Köögiviljaaed”
Valik aastatel 1993-1995 ilmunud artiklitest. Nii maaperede kui ka paljude suvekodude aias kasvatatakse köögivilja. Raamatus antakse nõu köögiviljaaia planeerimise, külvi, hooldamise, koristamise ning talvise ajatamise kohta. Selleski valdkonnas muutub kõik kiiresti, tulevad peale uued liigid ja sordid. Pisut pikemalt on juttu jääsalatist, salatkressist, lehtpeedist, brokkolist, nuikapsast, mustjuurest, apteegitillist, paprikast, suhkrumaisist. Targu talita. Maalehe Raamat.
“Köök. Kartulitoidud. Ühepajatoidud. Vormiroad”
Linda Petti (1918-2000) rõhutas sageli, et ta sündis ja kasvas armastatud Eesti Vabariigiga ühel ajal. Tema lapsepõlv möödus Põltsamaa lähistel Nurga külas kolmelapselises perekonnas. Tööd alustas ta Suure-Jaani puhvetis ettekandjana, seejärel töötas Ristil teemaja ning Haapsalus kohvik-restorani juhatajana. Sealt siirdus ta Keila söökla kalkulaatoriks ja edasi pealinna restorani Kaukaasia direktoriks. 1971. aastal lõpetas ta Tallinna […]
“Köök. Tee ise, ära osta”
Asjaliku kodundus- ja kokaraamatu on koostanud saksa lihtsa- ja jätkusuutliku elu ideedeportaal smarticular.net. Kollektiivselt loodud nõuandekogumikul ei ole seega ühte autorit. Asjalikus raamatus tutvustatakse omatehtud alternatiive poekaubale – need kõik on tervislikud ning pakuvad kokkuhoiu- ja keskkonnasäästu võimalusi. Ja nt pakendiprügi tekib väga vähe. Valmistoodetes on tihti palju soola, suhkrut, rasva, värv- ja säilitusaineid. Ostmise […]
“Korja loodusest söödavaid taimi”
Kas sul on vahel tekkinud isu kivi-imara järele, kas oled närinud kuusekasvusid, krõmpsutanud kukemarju või kõhu soomustindikut täis söönud? Kui sa seda veel teinud ei ole, siis tee seda sel aastal! Kindlasti on taimeliike, mida sa juba tunned. Nüüd on aeg käes, et otsida ja maitsta uusi taimi, oma valikut üha laiendades… Käesolev raamat ärgitab […]
“Kotletid ja pallid lihast, kalast, köögi- ja teraviljadest”
Sari: 100 rooga mini Kodused kotletid ja klassikalised lihapallid on kõikide lemmikud! Lapsepõlvemaitsed ema või vanaema roogadest on küll alati keelel, kuid tänapäeval on pallide-kotlettide valmistamiseks hoopis rohkem võimalusi. Liha, kala, kana, köögi- ja teraviljad annavad nii igaüks omaette kui ka kombineerides maitsvaid ja põnevaid tulemusi. Omnivoor teeb rõõmuga läbi kõik raamatu 30 retsepti, aga […]
“Külmad suvesupid. Soolased ja magusad”
Lühike põhjamaa suvi toob elu õue ja kui vähegi võimalik, püütakse toitki sealsamas valmis saada. Suppide tegemisel tuleb appi põnev ja käepärane kogumik maitsvate, tervislike ja lihtsalt valmivate külmade suppide retseptidega. Kokku on raamatus 30 eriilmelist soolast ja magusat külmsuppi. Soolased sobivad näiteks hästi grillipeo eelroaks, magusad on aga head jahutajad ning lihtsad pakkuda kergeks […]
“Kuninga magusaraamat”
“Terevisiooni” hommikuköögist tuttav telekokk Allan Kuning on “Magusaraamatusse” kokku kogunud oma lemmikretseptid alates elu esimestest vesikringlitest kuni Euroopa ja Ameerika klassikaliste kookide ning dessertideni, šokolaaditrühvlitest grillitud magusroogadeni. Rohkem kui 60 magusat retsepti. Üksikasjalikud tainaste valmistamise ja šokolaadi sulatamise tööjuhised. Lahedat lugemist retseptide päritolust ja magusameistrite tööelust. (Raamatus on pühendus)
“Küpsetaja käsiraamat”
Raamat õpetab samm-sammult, kuidas valmistada pärmi-, juuretise-, mure-, puru-, leht-, biskviit- ja keedutainast ning toorjuustukooke ja beseeküpsetisi. Peamiselt sisaldab see magusate küpsetiste retsepte, kuid peaaegu iga tainaliigi kohta on toodud ka üks soolane küpsetis. Lisaks leiab nippe ja soovitusi, kuidas tainategu paremini õnnestuks või mil moel retsepti põnevamaks muuta. „Soovin, et klassika tõuseks üha enam […]
“Laineahjuroad”
125 hõrku retsepti koos eksklusiivsete fotodega Hans Joachim Döbbelinilt Kui viimastel aastatel mingi revolutsiooniline uuendus keetmise vallas toimunud on, siis on see kindlasti mikrolainete kasutuselevõtt. Elektromagentilised lained läbivad ettekujuteldamatult kõrge frekventsiga (sagedusega) umbes 2,5 miljardit võnget sekundis toite ja jooke ning ergutavad väiksemadki osakesi, molekule, kaasa võnkuma. Nad hõõrduvad ja nii soojendavad nad üksteist üles. […]