“100 linnuliharooga”
Tervislik ja lihtsalt valmiv linnuliha on eestlaste lemmik nii argi- kui pidupäeval. Isegi kui ajad on rasked, ei kao see laualt. Hinnalt soodsa kanaliha kõrval leiab järjest enam austajaid ka tugevama maitsega pardiliha, samuti on levinud kalkun ja hani. Raamat pakubki väärt ideid, kuidas neist kõigist mitmekesiseid roogi valmistada. Saja retsepti hulgast leiab suppe, salateid, […]
“100 trendirooga”
Autorite tandem – Maire ja Lia – on teile juba tuttav, raamat ise on aga eelmistest täiesti erinev. Oleme jätnud kõrvale kõik harjumuspärase ja ammutuntu ning astunud sootuks uutele radadele. Kutsume sinna kaasa kõiki, kes soovivad võõrustada sõpru senisest trendikamalt või üllatada lähedasi millegi uudsega. Kõhklejatele kinnitame – trendikas võõrustamine ei nõua mingeid erilisi oskusi […]
“102 retsepti kirglikule kokkajale”
Sellest raamatust leiad: üle saja innustava retsepti, kuidas valmistada naitsvat toitu ja pakkuda seda oma lähedastele; näpunäiteid, kuidas teha hõrke kala- ja liharoogi; juhiseid, kuidas valmistada kergeid eineid; õpetused, kuidas teha õiget pastat ja pitsat; ideid, kuidas teha kooke ja kompvekke; kuidas valmistada mõnusaid taimetoite; kuidas anda roogadele särtsu ürtide ja kastmetega; kuidas kostitada külalisi […]
“1421 knihvi noorele perenaisele”
Käesoleva väljaande jaoks on materjali kogutud nii vanadest kui ka praegu ilmuvatest ajalehtedest, ajakirjadest ja raamatutest. Seetõttu tunduvad mitmedki soovitused vanamoelistena. Meie praegusi võimalusi arvestades kuluvad ehk vanadki soovitused ära. Valikut tehes on püütud arvestada saadaolevate ja käepärasemate vahendite kasutamist. Kindlasti ei ole siit võimalik leida kõiki soovitusi, mis ka tänapäeval perenaisele hädasti ära kuluksid. […]
“50+25 tuntud dieeti”
Atkinsi dieedist taimetoiduni ehk kuidas leida endale sobivaim dieet. Kas dieete on sinu jaoks liiga palju? Kas tulemusi on sinu jaoks liiga vähe? “50+25 tuntud dieeti” pakub sulle nii kaalu alandavaid kui ka tervist tugevdavaid dieete, et saaksid targalt otsustada ja valida dieet, mis sobib kõige paremini sinu vajaduste, elustiili, eesmärkide ja eelarvega. Lisaks juhiseid […]
“Ahjuroad”
Samm-sammult. 100 rooga. Ahjupraad on iga korraliku peolaua ja toitva lõunasöögi üks olulisemaid komponente. Õige maitseainevaliku ja valmistamisviisi korral pakub see alati tubli kõhutäie ja meeldiva elamuse. Sarja “Samm-sammult” uude raamatusse “Ahjuroad” olen valinud retsepte, mis kogunenud aastatepikkuse praktika jooksul. Siit leiate ahjupraade nii vääris- kui ka tavalisematest kaladest, mitut sorti linnulihast, lamba-, sea- ja […]
“Ananass või artišokk”
Vähetuntud ning eksootilisi puu- ja köögivilju. Kirjeldus ja toiduks kasutamine.
“Avameelselt köögist ehk seiklused kulinaarses allmaailmas”
Anthony Bourdain (1956–2018) on mitmes mõttes haruldane kokk. Ta töötas ennast nõudepesijast New Yorgi moodsa restorani peakokaks ja kirjutas sellest siis käesoleva raamatu. Raamat sai suurepärase vastuvõtu osaliseks, sellest vaimustusid nii lugejad kui ka kriitikud. Pärast seda on ta kirjutanud veel mitu raamatut ning juhtinud kokasaateid Travel Channelis ja Food Networkis. „Avameelselt köögist” räägib sellest, […]
“Boheemlaste köök”
Läbi tagatubade ja koridoride, geograafia- ja sotsioloogiaõpingute, linnaplaneerimise ja merikokkamise olen jõudnud selleni, kuhu kutsus tubades-koridorides kaikuv hääl. See hääl hüüdis: “Sööma!” Hüüdis juba ammu, kuid tee kokaks saamiseni oli pikk. Siin toodud lood peegeldavad käidut, kokaks kujunemist. Kuid enam sisaldab see raamat inspiratsiooni otse- ja keerdkäike, uute avastuste ja vanade lemmikute retseptideks põimumist aastasel […]
“Chocolala šokolaadiraamat. Koogid, kommid, joogid, maiused”
Selles raamatus avaldavad Tallinna vanalinnas tegutsevad Chocolala šokolaadimeistrid oma parimad koogi-, tordi-, kommi- ja maiustuseretseptid, mida on seni hoitud saladuses. Retseptid juhatavad teid nii vähesema vaevaga sündivate šokolaadikookide ja -kommide tegemise, kui ka glamuursema ja keerukama tordikunsti radadele. Iga retsepti üheks peategelaseks on šokolaad – olgu siis valge, tume või piimašokolaad, mõnikord koguni kõik kolm […]
“Dieetküpsetised”
– Palju retsepte kookide, tortide, pirukate, saiakeste ja küpsiste valmistamiseks süsivesiku-valgudieedi puhul – Iga retsepti juures on täpsed ainekogused, valmistamisele kuluv aeg ja kalorsuse näitaja – Lisaks õpetatakse küpsetistes kasutatavate koostisainete omavahelist sobivust
“Eesti looduslikud toidutaimed. Kasutamine 18. sajandist tänapäevani”
Läbi aegade on inimene saanud oma toidu teda ümbritsevast loodusest. Ka meie esivanemad on siin maal elades saanud kõigepealt põhitoidu ja hiljem leivakõrvase just loodusest. Kuigi potentsiaalselt söödavate taimede hulk on Eestis oluliselt suurem, on suuremal või vähemal määral toiduks kasutatud pea 200 siinses looduses leiduvat taimeliiki. Raamatu eesmärk on tuua lugejani praeguse Eesti territooriumil […]
“Eesti maa maitsed (ja mõned vetelt ka)”
IRL ajab Eesti asja igal pool ja kogu aeg. Selles raamatus heidame pilgu Eesti maitsetele. Peatähelepanu ei ole mitte traditsioonilistel maitsetel, vaid pigem headel toiduainetel, mida meie kodumaa pakub. Olgu need retseptid inspiratsiooniks igaühele, kes soovib senisest põnevamal viisil kasutada oma koduaia võimalusi ning leida turu- või poeriiulikraamile uusi ja põnevaid rakendusi. Et traditsioonid ära […]
“Eesti maitsed”
Eestimaa on põnev ja mitmekesine. Siin leidub nii avastamist ootavaid huvitavaid paiku kui ka igale maanurgale omaseid traditsioone. Selle raamatu autorid läbisid oma avastusretkel üle 5000 kilomeetri Eestimaa teedel, põigates sisse kümnetesse küladesse ja taludesse ning tutvudes sealse eluoluga. Elamused, mida nad teekonnal kogesid, on koos rohkete fotodega koondatud nende kaante vahele. Eeskätt on see […]
“Eesti pühade maitsed (sobivad argipäeva ka)”
Siin raamatus pole võetud sihiks kopeerida meie esivanemate menüüd ega toitumistava. Pühademeeleolu ei ole museaal. Kõige olulisemad on pühad ise, nende tähendus. Võtke endale aega, valmistage üks maitsev roog, istuge laua taha ja arutage pereringis, mis on need asjad, mis teile tegelikult olulised on. Mis on püha?
“Eesti rahvatoite”
Raamat koosneb kahest osast. Esimeses osas antakse ülevaade toidust argi- ja tähtpäevadel, nagu see oli välja kujunenud möödunud sajandi keskpaigaks. Teine osa sisaldab toiduretsepte toidurühmade kaupa, mõeldud kasutamiseks tänapäeval. Raamat etnograafiahuvilistele ja perenaistele. Illustreeritud värvifotodega.
“Eesti rahvusköök”
Anne Kersna, Sirje Rekkor, Reet Piiri, Dina Aarma, Õile Aavik, Inara Luigas, Elli Vendla, Inge Rego. Fotod: Tiit ja Mare Koha. Eesti rahvusköögi vastu tuntakse jälle huvi. Esimene eestikeelne kokaraamat ei olnud eesti talupojale, tema sõi lihtsalt valmistatuna seda, mida suutis ise kasvatada, koguda ja säilitada. … “Eesti rahvusköök” annab lisaks retseptidele ülevaate meie köögi […]
“Eine poole tunniga. Retseptide kuldsari”
Maitseid maailmast Üllata oma peret ja ootamatuid külalisi ning valmista neile üks nendest kiiretest kulinaarsetest meistriteostest. Nende retseptide järgi on sul võimalik valmistada stiilne, maitsev ja hõrgutav roog. Teised erinevad road, mida leiad sellest raamatust on: Karri lambaliha ja bataadiga – seda traditsioonilist Jamaika rooga paku koos riisi-aedoa seguga. Sealihastroganov seentega – Vene roog hõrgutava […]
“Grillime mõnuga”
Ükskõik, kas olete algaja või kogenud grillimeister – grillimisest võivad rõõmu tunda kõik. See raamat pakub teile häid retsepte, alates liha-, kala ja kanatoitudest kuni taimetoitudeni, maitsvatest lisanditest, kastmetest ja dippidest kuni imeheade magustoitudeni. Peo ettevalmistamisel aitavad teid nõuanded peo organiseerimiseks, sisseostudeks ja planeerimiseks. Seega on tegemist praktilise grilltoitude kokaraamatuga, kus on palju äraproovitud toiduretsepte […]
“Gurmaani kokaraamat: toit ja vein. Kuidas veini abil lihtsad retseptid erilisteks muuta”
Veiniga kokkamine on lihtne, kiire, lõbus ja mitmekülgne! Kes oleks osanud arvata, et vein võib olla roogade ülimalt mõnus koostisosa, mis annab lihtsatele toitudele tohutult juurde? Peaaegu ei leidugi sellist toitu, mida vein paremaks muuta ei suudaks. Võid seda kasutada nii liha marineerimiseks, hautiste maitsestamiseks, eelroogadele särtsu lisamiseks kui kalale, kanale, pastale või juurviljadele lisatavate […]