Süstemaatika ja päritolu
Liigid ja sordid
Kasvatamine ja säilitamine
Haigused ja kahjurid
Toiteväärtus ja tervislikkus
Hoidistamine
Salatid ja supid
Hautised, vormiroad
Ühepajatoidud
Uba nagu teisedki kaunviljad on täisväärtuslik ja toiduaine. Üha rohkem on inimesed hakanud väärtustama õigeid elamisviise ja õiget toitumist ning tunnevad huvi selle vastu, mida süüa ja kuidas seda ise kasvatada. Eri oaliikide kasutusala maailmas on väga lai – toiduks, söödaks, toiduaine- ning keemiatööstuses: vahekultuurina mullaviljakuse tõstmiseks; haljasmassina söödaks ja haljasväetiseks.
Käesolevas raamatus on kirjeldatud peamiselt aed- ja põlduba, nende bioloogiat, agrotehnikat, kasvatatavaid sorte. Käsitlemist on leidnud ka mõningad teised oa liigid, nagu lilluba, sojauba, vigna või sootuks erinev hiiduba. Käsitletakse ka ubade säilitamist ja kasutamist kulinaarias.
Saima Kalev
Maia Raudseping
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.