Söömine ja joomine on inimelu kõige loomulikum ning lahutamatum koostisosa, kuid ajaloolane näeb selles väärtuslikku ja tänuväärset uurimisobjekti. Just argielu ja -kultuuri uurimise ning avamise kaudu on ajalooteadus viimase sajandi jooksul oma piire märgatavalt laiendanud, kujundanud arusaama ajaloost kui inimeste ajaloost. Tallinna Linnaarhiivis säilitatavatele dokumentidele tuginev raamat keskaja tallinlase toitumiskultuurist viib lugeja tähtsate poliitiliste sündmuste ja väljapaistvate isikute juurest igapäevaellu. Tallinna ajaloo käsitlemine nii-öelda argielu tasandilt peaks eeldatavalt tublisti täiendama varasemas ajalookirjanduses pakutud pilti Eesti linnast keskajal ning ühtlasi aitama tema tähtsust ja kohta maa arengus paremini mõista ja hinnata. Kõige selle kõrval on lugejal loomulikult võimalus põgusaks pilguheiduks ka keskaja köögikunsti.
Raamatu aluseks on 1996. aastal Tartu Ülikooli juures kaitstud magistritöö. Võimalus avaldada uurimus omaette raamatuna motiveeris 1999. aasta “Vana Tallinna” IX köites ilmunud käsikirja veel kord ümber töötama. Täiendatud on teksti, lisatud illustratsioonid, samuti valik retsepte keskaja kokaraamatutest. Raamatu lõpust leiab lugeja teema historiograafilise ülevaate ja allikate iseloomustuse ning kasutatud allikate ja kirjanduse loetelu. – Inna Põltsam
“Söömine-joomine keskaegses Tallinnas”
€18.90
1 laos
Tootja | Inna Põltsam |
---|---|
Seisukord | kasutatud Raamat on heas korras |
Kaal | 296 |
Kirjastus | Argo |
Ilmumisaasta | 2002 |
Lehekülgi | 158 |
Mõõdud | Tavaformaat |
Kaaned | Pehmekaaneline |
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.