Kas teadsite, kus ja millal kuulutati jõulud esimest korda ametlikult pühaks? Kuidas tähistasid jõule vanade eestlased? Millal joonistati esimene jõulukaart ja toodi tuppa esimene jõulupuu? Mida sobib panna jõululauale? – neile ja paljudele teistele jõuludega seonduvatele küsimustele leiate vastuse sellest raamatust. Autor juhib lugeja haaravalt läbi jõulude ajaloo, lükkides jutustusse omaenda jõulumälestusi ja – elamusi. Ning otsekui täht jõulukuuse ladvas on raamatu lõpus kimbuke katsetamist väärivaid jõuluroogade retsepte.
Piret Õunapuu on töötanud aastaid teadur-kuraatorina Eesti Rahva Muuseumis. Tema peamine uurimisvaldkond hõlmab ühelt poolt eestlaste aastaringi kombestikku ja teiselt poolt Eesti Rahva Muuseumi ajalugu. Ta on mitme raamatu ja arvukate artiklite autor. 2011. aastal kaitses ta doktoriväitekirja teemal “Eesti Rahva Muuseumi loomine ja väljakujunemine”.
Liina Karron on heast toidust lugu pidanud sestpeale, kui iseseisvalt lusikat käes hoidma hakkas. Lugupidamisest on aja jooksul saanud kirg ja hobist töö. Üle kümne aasta kestnud pangatööst ei olnud raske loobuda, kui tekkis võimalus hakata igapäevaselt toidumaailmas tegutsema. Praegu on ta Tallinna Sadama turu perenaine.
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.