Back Cover

“Linnad, mis kujundasid muistset maailma”

29.90

1 laos

Seisukord: kasutatud ? Tootekood: 9789949523887 Kategooriad: , Sildid: ,

Muistse maailma hämmastavad linnad panid aluse tänapäevasele linnaelule ning olid arhitektuuri, kirjanduse ja draamakunsti, maalikunsti ja skulptuuri sünni tunnistajaks. ent millal inimesed sel moel kokku kolisid ja millised olid need kohad, kus nad elasid? Siinses raamatus kirjeldatud paigad alates Mesopotaamias asuvatest maailma esimestest linnadest kuni maiade imetlusväärsete linnadeni Kesk-Ameerikas esindavad inimkonna ajalugu ja arengut peaaegu kolme aastatuhande kestel.

Maailmajagude kaupa jaotatud “Linnad, mis kujundasid muistset maailma” katab kogu maailma, alustades Lähis-Ida vanimatest linnadest Urist ja Babülonist. Aafrikas sündisid Vana-Egiptuse liitlinnad Teeba ja Amarna ning ka Etioopia pealinn Aksum. Hiilgavad Euroopa metropolid, nende seas Ateena ja Rooma, asusid Vahemere ääres, kuid ulatusid ka Rooma impeeriumi ärevatele piirialadele Trieri. Aasias asusid kihavad kaubanduslinnad ja impeeriumikeskused nagu Mohenjo Daro ja Xianyang, Ameerikas aga püstitasid Mesoameerika ja Peruu kultuurid kaugetes džunglites ja kõrgete mäheahelike nõlvadel hiigelehitisi ja linnalisi asulaid, teiste seas Carali ja Teotihuacani. John Julius Norwichi asjatundliku toimetajapilgu all annavad väljapaistvad ajaloolased ja arheoloogid, kelle pagasis on isiklik kogemus ja sügavad teadmised, hääle neile vaikivatele varemetele, äratades nad ellu kihavatele varemetele, äratades nad ellu kihavate metropolide ja oma ajastu tippsaavutustena, mida nad kunagi olid.

Fantaasiarikkalt illustreeritud raamatus on rohkelt oivalisi fotosid neist paikadest nende praegusel kujul, aga ka võrratutest esemetest ja kunstiteostest, mis neid kunagi kaunistasid. See annab harukordse võimaluse saada lähemalt tuttavaks linnadega, mis kujundasid muistset maailma – täpselt samamoodi, nagu muistne maailma on kujundanud meie endi oma.

Tootja

John Julius Norwich

Seisukord

kasutatud


Raamat on heas korras

Kaal

1106

Kirjastus

Äripäev

Ilmumisaasta

2015

Lehekülgi

240

Mõõdud

Tavaformaat

Kaaned

Kõvakaaneline

Tõlkinud

Triin Olvet

Ülevaated

Pole ühtegi ülevaadet.

Ole esimene, et hinnata ““Linnad, mis kujundasid muistset maailma””

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga