Surnud moosekant
Surnud moosekant
Back Cover

“Surnud moosekant”

1.99

1 laos

Seisukord: kasutatud ? Kategooriad: , Silt:

Järgmised kuus juttu pärinevad 1978. aasta Nobeli kirjanduspreemia laureaadilt Isaac Bashevis Singerilt. Kirjaniku lühiproosa toodangust moodustavad need tillukese osa. Inglise keeles on temalt ilmunud vähemalt kaheksa valikkogu, seega siis ühtekokku tublisti üle poolteisesaja lühema-pikema jutustuse.
Singer liigub ajas ja ruumis üllatavalt laia haardega. Ainet korduvateks kirjanduslikeks ekskurssideks ei leia ta mitte ainult kaasajast ning lähiminevikust, vaid ka näiteks seitsmeteistkümnendast sajandist. Szydlowiec ja Szczebrzeszyn, Varssavi ja Praha, New York ja Montreal, Argentiina ja Iisrael on üksikud paigad nende paljude alevite, linnade ja maade hulgas, kuhu ta oma lugeja viib. Kuigi Singer on kirjanik, kes tahtlikult (või ka tahtmatult) ennast kordab, suudab ta pakkuda värvirikat paletti. Või öelgem nõnda: teemade ja probleemide ring, mis kirjaniku meelt eriti painab, on suhteliselt piiratud, kuid see pannakse pöörlema paljutahulises kirevuses, variantide ja nüansside rohkuses.
Meie väike valik, mis saab mitmel põhjusel arvestada ainult kahte kuuekümnendate aastate lõpupoolel kokku seatud kogu, “Seanssi” ja “Kafka sõpra”, üksnes riivab pakutavat. Ja siiski tahaksin ma loota, et need kuus lugu üheskoos suudavad olla selitavaks tutvustuseks, arvestatavaks teejuhiks Singeri maailma. Piiramised ja keskendumine on vältimatud. Kõrvale on jäänud nii kaugem minevik kui ka üsna arvukad tänapäeva Ameerika ainelised novellid. Kõik lood on juutidest Poolamaal, aimatavaks taustaks eelmise sajandi teine pool ja meie sajandi algus.

“Loomingu” Raamatukogu, 1980/50-52

Esikaanel plekid

Tootja

Isaac Bashevis Singer

Seisukord

kasutatud


Raamat on aja jooksul kulunud, esikaanel plekid

Kaal

114

Kirjastus

Perioodika

Ilmumisaasta

1980

Lehekülgi

104

Mõõdud

Tavaformaat

Kaaned

Pehmekaaneline

Tõlkinud

Enn Soosaar

Ülevaated

Pole ühtegi ülevaadet.

Ole esimene, et hinnata ““Surnud moosekant””

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga