Tervisliku toitumise kohta liigub mitmesuguseid müüte ja tõekspidamisi, tihtipeale üksteisele vastukäivaid. Erinevaid toitumissoovitusi on maailmas tuhandeid, kõik väidetavalt tervislikud. Siin raamatus toodud tervisliku toitumise soovitused tuginevad Tervise Arengu Instituudi poolt välja töötatud materjalidel. Erinevalt nn imedieetidest lähtuvad need teadmised, et ükski toit pole iseenesest tervislik või ebatervislik, kahjulik või kasulik, vaid kõik sõltub toidukogusest ja söömise sagedusest. Tervislik toitumine tähendab üldistatult seda, et süüakse just niipalju, kui organism vajab, ning süüakse tasakaalustatult, nii et toit annab sobivas vahekorras eluks vajalikke valke, süsivesikuid, rasvu, kiudaineid, vitamiine, fütoaineid jne. Tervist toetav menüü võiks sisaldada mõõdukate portsjonitena võimalikult palju erinevaid toiduainerühmi nagu köögiviljade, täisteratooted, puuviljad, piim ja piimatooted, munad, kaunviljad, lahja punane liha, linnuliha ja kala ning küllaldases koguses vedelikku.
…
Ülevaated
Pole ühtegi ülevaadet.