Back Cover

“Eesti rahva kannatuste aastad Siberis”

14.90

1 laos

Seisukord: kasutatud ? Kategooriad: , , Silt:

On möödunud üle 70 aasta 14. juuni 1941. aasta stalinistliku genotsiidi kuritegudest, mis hävitas mitme põlvkonna elutöö ning tuhandete elud ja kodud. Selle raamatu kaante vahele on koondatud eelmise sajandi esimesel poolel sündinud eestlaste traagilised elulood. Köite esimeses osas sisalduvad kaasmaalaste ja nende perede mälestused, kel tuli sunniviisiline Siberi-teekond kaks või enamgi korda läbi teha. Teises osas on väga erinevate saatustega inimeste lood, kes okupantide terrori ohvritena küüditati või kes võtsid osa vastupanuvõitlusest, metsavendlusest ja muul viisil iseseisvuse saavutamisest.
Eesti rahvas on iidsetest aegadest olnud töökas, haritud ja edasipüüdlik ning seda tahtejõudu ei suutnud murde ei stalinistlik terror Siberi vangilaagrites ja piinakambrites ega ka sunniviisiline kommunistliku kadalipu korduv läbimine. Eestlane on visa ning käesolev raamat on selle kinnituseks.
Tänan kõiki saatusekaaslasi, kes te olite nõus jagama oma mälestusi säilitamaks üht traagilist ajajärku eesti rahva saatuses. Üsna paljud teist on korduva küüditamise tõestuseks, millest arhiivid hoopis vaikivad.
Eriti tänan märkimisväärse panuse eest raamatu koostamisel Mareta Moringit ja Elmet Lauri.
Tänu taevale võib eesti rahvas pärast laulvat revolutsiooni jälle vabalt elada. Ja et see jääkski igavesest ajast igavesti.
Elame veel!

Valve Luukas

Tootja

Valve Luuka, Mareta Moring

Seisukord

kasutatud


Raamat on heas korras

Kaal

470

Kirjastus

Memento

Ilmumisaasta

2012

Lehekülgi

360

Mõõdud

Tavaformaat

Kaaned

Pehmekaaneline

Ülevaated

Pole ühtegi ülevaadet.

Ole esimene, et hinnata ““Eesti rahva kannatuste aastad Siberis””

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga