OÜ ALLKERTAH veebipoe „Vana ja Hea raamat“ müügi- ja privaatsustingimused.

Veebipoe vanajahea.ee (edaspidi Veebipood) omanik on OÜ Allkertah (registrikood 11784163).

Asukoht: Sireli 20 Rummu, Lääne-Harju Vald, 76102. Ametlikult oleme registreeritud Tallinna, Virbi tänavale.

  1. Üldtingimused:

Üldised tellimistingimused kehtivad meie kodulehel vanajahea.ee ja meie lehe mobiilirakenduses tekkivate õigussuhete korral.

Lisaks käesolevatele üldistele tellimistingimustele reguleerivad tellija ja meie veebipoe vahelisi suhteid Eesti Vabariigis kehtivad õigusnormid.

  1. Tellimise kord:

1.1 Toodete tellimiseks ei pea tellija registreerima end kasutajaks.

1.2 Kõik e-poes näidatud toodete hinnad sisaldavad kõiki seadustega ettenähtud makse. Lisakulusid sel moel ei lisandu. Veebipoes müüdavate toodete hinnad on märgitud toodete juurde.

1.3 Tellitud toodete hinnale lisandub toodete kohaletoimetamise tasu vastavalt tellija poolt valitud kohaletoimetamise viisile. Kauba kättetoimetamise tasu sõltub ostja asukohast ning kättetoimetamise viisist. Kättetoimetamise tasu kuvatakse ostjale tellimuse vormistamisel.

1.4 Tellimus on meie poolt kätte saadud, kui meie kodulehelt on teie meilikontole laekunud automaatselt vastav tellimuse kinnitus.

1.5 Tellimused toimetab kohale tellija poolt valitud postiasutus. Meie toimetame tellimuse omapoolsesse postiasutusse üldjuhul järgmisel tööpäeval. Erandkorras kuni kolme tööpäeva jooksul.

1.6 Postikuludega saab tutvuda alalõigust „Postikulud“.

1.7 Tellimuse eest saab maksta pangalingiga, arvega ning PayPal kontoga. Kui tellimuse eest ei ole makstud seitsme tööpäeva jooksul, siis tellimus tühistatakse.

1.8 Teave kauba kohta on esitatud Veebipoes vahetult kauba juures.

  1. Tellimuse vormistamine:

Kauba tellimiseks tuleb lisada soovitud tooted ostukorvi. Tellimuse vormistamiseks tuleb täita nõutud andmeväljad ning valida sobiv toodete kohaletoimetamise viis. Seejärel kuvatakse

ekraanile tasu suurus, mille saab tasuda pangalingi kaudu või muu makselahenduse abil.

Leping jõustub alates tasumisele kuuluva summa laekumisest Veebipoe arvelduskontole. Kui tellitud kaupa ei ole võimalik tarnida seoses kauba lõppemisega või muul põhjusel,

teavitatakse sellest ostjat esimesel võimalusel ning tagastatakse tasutud raha (sh kauba kättetoimetamise kulud) viivitamata, kuid mitte hiljem kui 14 päeva jooksul teate saatmisest.

  1. Kohaletoimetamine:

Kaupu saadetakse kõikidesse maailma riikidesse, kuhu on võimalik kaupa saata vastavalt Eesti Posti võimalustele (https://www.omniva.ee/).

Kauba saatmiskulud kannab ostja ning vastav hinnainfo on kuvatud saatmisviisi juures.

Eestisisesed saadetised jõuavad üldjuhul ostja määratud sihtpunkti 3-7 tööpäeva jooksul alates

müügilepingu jõustumist. Nagu juba mainitud, siis meie toimetame tellimuse omapoolsesse postiasutusse üldjuhul järgmisel tööpäeval. Erandkorras kuni kolme tööpäeva jooksul.

Väljaspool Eestit toimub kohaletoimetamine 30 kalendripäeva jooksul või sõltuvalt valitud postiasutuse tegutsemiskiirusest.

Erandlikel juhtumitel on õigus kaup kohale toimetada kuni 45 kalendripäeva jooksul.

  1. 4. Tellija õigused:

4.1 Tellijal on õigus tellida tooteid e-poes meie poolt sätestatud hinnaga ja fikseeritud tingimustel.

4.2 Tellijale saadetav toode peab olema korrektne ja komplektne, vastavuses kirjeldusele.

4.3 Tellijal on õigus esitada toote tellimust ja toodet ennast puudutavaid pretensioone.

Tootel puuduse olemasolu korral asendatakse toode sama tootega, välja arvatud juhul, kui vastavat toodet ei ole enam müügil. Kui vastavat toodet enam ei ole müügil, siis tellija valikul toode asendatakse või müügileping lõpetatakse ja tagastatakse tellijale toote maksumus.

4.4. Tellijal on õigus toote lepingutingimustele mittevastavuse korral tugineda seaduses sätestatud õiguskaitsevahenditele.

  1. 5. Tellija kohustused:

5.1 Tellimuse vormistamisel on tellija kohustatud esitama tellimuse teostamiseks vajalikud andmed.

5.3 Juhul, kui tellija esitatud andmed on vigased ja/või mittetäielikud, ei garanteeri me tellimuse nõuetekohast täitmist. Võimaluse korral võtame tellijaga ühendust, et täpsustada vigaseid või mittetäielikke andmeid.

5.4 Tellimuse vormistamisel kinnitab tellija, et on nõus käesolevates üldistes tellimistingimustes sätestatud tingimustega ning kohustub neid täitma.

6.Meie õigused:

6.1 Meil on õigus muuta käesolevat üldiseid tellimistingimusi ilma ette teatamata, avaldades uued kehtivad tingimused internetikeskkonnas.

6.2 Meil on õigus igal ajal ette teatamata muuta e-poe hinnakirja, avaldades uue hinnakirja internetikeskkonnas.

6.4 Juhul, kui tellija ei täida käesolevate üldiste tellimistingimustega talle pandud kohustusi, ei garanteeri me tellimuse jõustumist.

6.5 Kõik pildid on illustratiivse tähendusega.

6.6 Meil on õigus tellimusest taganeda, kui vastava kauba varud on ammendunud. Sellisel juhul makstakse ostjale raha tagasi. Tagasimaksmine toimub 5 tööpäeva jooksul tellimuse saabumisest.

6.7 Juhul, kui toote hind või postikulu on süsteemi vea tõttu muutunud valeks, ei ole me kohustatud seda antud hinnaga müüma ja teile tagastatakse raha 5 tööpäeva jooksul.

  1. Meie kohustused:

7.1 Me kohustume toimetama tellijani tellitud tooted või teavitama tellijat kui mingil põhjusel ei ole see võimalik.

7.2 Kohustume tellija pretensiooni lahendama 7 tööpäeva jooksul ning teavitama sellest tellijat.

7.3 Hoidma kliendiandmeid salajas. Kliendiandmed on salajased, neid ei väljastata ja neile ei võimaldata Kolmandate isikute ligipääsu ilma kliendi eelneva nõusolekuta, v.a seadustes ettenähtud juhtudel.

7.4 Kõik pooltevahelised vaidlused lahendatakse läbirääkimiste teel. Kui kokkuleppele ei jõuta ja tellija soovib jätkata kaebuse esitamisega, siis on tellijal õigus pöörduda Tarbijakaitseameti Tarbijavaidluste komisjoni poole või kohtusse.

  1. Taganemisõigus:

Pärast tellimuse kättesaamist on ostjal õigus e-poes sõlmitud lepingust taganeda 14 päeva jooksul.

Taganemisõigus ei kohaldu, kui ostjaks on juriidiline isik.

14-päevase tagastamisõiguse kasutamiseks ei tohi tellitud kaupa kasutada muul viisil kui on vajalik kauba olemuses, omadustes ja toimimises veendumiseks viisil nagu see on lubatud kauba testimiseks füüsilises poes.

Kui kaupa on kasutatud muuks otstarbeks kui on vajalik kauba olemuses, omadustes ja toimimises veendumiseks või sellel on kasutamise või kulumise märke, on Veebipoel õigus

alandada tagastatavat tasu vastavalt kauba väärtuse vähenemisele.

Kauba tagastamiseks tuleb esitada kauba ostmisest taganemise avaldus ning saata see e-posti aadressile hiljemalt 14 päeva jooksul kauba kättesaamisest.

Kauba tagastamise kulud kannab ostja, välja arvatud juhul, kui tagastamise põhjus seisneb asjaolus, et tagastamisele kuuluv asi ei vasta tellitule (nt vale või defektiga asi).

Ostja peab kauba tagastama avalduse esitamisele järgneva 14 päeva jooksul või esitama tõendi, et ta on eelnimetatud perioodi jooksul kauba üle andnud kauba vedajale.

Veebipood tagastab tagastatava kauba kättesaamisel ostjale viivitamata, kuid mitte hiljem kui 14 päeva möödumisel arvates taganemisavalduse saamisest, kõik ostjalt lepingu alusel saadud tasud.

Veebipood võib keelduda tagasimaksete tegemisest seni, kuni on lepingu esemeks oleva asja tagasi saanud või kuni ostja on esitanud tõendid, et on asja tagasi saatnud, sõltuvalt sellest, kumb toimub varem.

Kui ostja on sõnaselgelt valinud Veebipoe pakutud kõige odavamast tavapärasest asja kättetoimetamise viisist erineva kättetoimetamise viisi, ei pea Veebipood tarbijale tagastama

kulu, mis ületab tavapärase kättetoimetamise viisiga seotud kulu.

Veebipoel on õigus taganeda müügitehingust ning nõuda ostjalt tagasi kaup, kui kauba hind veebipoes on eksituse tõttu märgitud oluliselt alla kauba turuhinna.

 

Taganemisavalduse tüüpvorm:

Palun täitke ja tagastage käesolev vorm e-maili teel OÜ ALLKERTAH-le üksnes juhul, kui soovite lepingust taganeda. Täidetud vormi võib saata ka koos tagastatavate toodetega postiasutuse kaudu.

 

Kellele: OÜ Allkertah, veebipood vanajahea.ee

Sireli 20 Rummu, Lääne-Harju Vald, 76102

SmartPosti või Omniva Keila Grossi kpl pakiautomaat

Kerli.hirv@vanajahea.ee

 

Käesolevaga taganen lepingust ja tagastan alljärgnevaid tooted (loetlege tooted, kogus ja tagastamise põhjus):

……………………………………………………………………………….

 

……………………………………………………………………………….

 

……………………………………………………………………………….

 

Tellimuse number: …………………………………………………….

 

Kauba kättesaamise kuupäev: …………………………………….

 

Ostja nimi: ………………………………………………………………

 

Ostja aadress: …………………………………………………………

 

Ostja arvelduskonto number: …………………………………….

 

Ostja allkiri:  (ainult juhul, kui käesolev vorm esitatakse

 

paberil) ……………………………………………………………..

 

Kuupäev: …………………………………………………………………..

 

Taganemisavalduse taasesitamiseks võtke vajalik tekst “plokki”, kopeerige “plokk” (valik parempoolse hiirekliki all) ning “asetage” (valik parempoolse hiirekliki all) see word-dokumenti või e-maili, kus saate täita vajalikud väljad.

Teksti leiab ka siit: https://uploads-ssl.webflow.com/606d887c84f615f26e673155/609e7331448746e9bbfb7e0d_JM_m41_lisa1.pdf

 

  1. Pretensiooni esitamise õigus:

Veebipood vastutab ostjale müüdud kauba lepingutingimustele mittevastavuse või puuduse eest, mis oli olemas juba asja üleandmise hetkel ning mis ilmneb kuni kahe aasta jooksul, alates kauba üleandmisest ostjale. Sellest esimese kuue kuu jooksul asja üleandmisest ostjale eeldatakse, et puudus oli olemas juba asja üleandmise ajal. Vastava eelduse ümberlükkamine on Veebipoe kohustus.

Ostjal on õigus puuduse ilmnemisel pöörduda hiljemalt kahe kuu jooksul veebipoe poole, saates e-kirja aadressile kerli.hirv@vanajahea.ee  või helistada telefonil: 539 56 013.

Veebipood ei vastuta puuduste eest, mis on tekkinud pärast kauba üleandmist ostjale. Kui Veebipoest ostetud kaubal on puudused, mille eest Veebipood vastutab, parandab või

asendab Veebipood puudusega kauba. Kui kaupa ei ole võimalik parandada ega asendada, tagastab Veebipood ostjale kõik müügilepinguga kaasnenud tasud.

Veebipood vastab tarbija esitatud kaebusele kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis 15 päeva jooksul.

  1. Otseturustus ja isikuandmete töötlemine:

Veebipood kasutab ostja poolt sisestatud isikuandmeid (sh nimi, telefoninumber, aadress, e-maili aadress, pangarekvisiidid) ainult tellimuse töötlemiseks ning kauba ostjale saatmiseks.

Veebipood edastab isikuandmeid veoteenust pakkuvale ettevõtetele selleks, et kohale toimetada kaupa.

Veebipood saadab ostjale uudiskirju ning pakkumisi ostja e-maili aadressile ainult juhul, kui ostja on selleks avaldanud soovi sisestades veebilehel e-kirja aadressi ning andnud teada oma soovist otsepostituse teadete saamiseks.

Ostjal on igal ajal võimalik loobuda e-postile saadetavatest pakkumistest ja uudiskirjadest andes sellest meile teada e-kirja teel või järgides pakkumisi sisaldava e-kirjas toodud juhiseid.

  1. Vaidluste lahendamine:

Kui ostjal on Veebipoe osas pretensioone, tuleb need saata e-kirja aadressile kerli.hirv@vanajahea.ee  või helistada telefonil: 539 56 013.

Kui ostja ja Veebipood ei suuda lahenda vaidlust kokkuleppe teel, siis on ostjal võimalik pöörduda Tarbijavaidluste komisjoni poole. Menetlustingimustega saab tutvuda ning avaldust

esitada siin: https://komisjon.ee/et. Tarbijavaidluste komisjoni pädevuses on lahendada ostja ja Veebipoe vahel sõlmitud lepingust tulenevaid vaidlusi. Ostja kaebuse läbivaatamine komisjonis on tasuta. Ostja võib pöörduda Euroopa Liidu tarbijavaidlusi lahendava platvormi poole (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=ET).

 

12. KÜPSISTE KASUTAMISE PÕHIMÕTTED

Küpsiste kasutamine

Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab OÜ Allkertah veebileht küpsiseid ehk cookie’sid.

OÜ Allkertahile kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elementi, mis salvestavad küpsiseid kolmandate isikute nimel.

 

Küpsistest keeldumine

Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Tellija muutma oma veebilehitseja seadeid.

Eri tüüpi veebilehitsejad kasutavad küpsiste keelamiseks erinevaid meetodeid. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel http://www.aki.ee/et/kupsised

Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.

 

Mis küpsis ehk cookie?

Küpsis (cookie) on väikesemahuline tekstifail, mille veebiserver saadab kasutaja veebilehitsejale ja mis salvestatakse kasutaja arvuti kõvakettale.

Küpsised kuuluvad nn hallvara hulka, mis ei ole ohtlik, aga võib kasutajale siiski ebamugavusi tekitada. Sellepärast analüüsivad viirusetõrjeprogrammid lisaks viirustele ka küpsiseid ja pakuvad kasutajale võimalust ise otsustada, millised küpsised alles jätta ja millised kustutada.

Küpsised ise kasutaja arvutist informatsiooni ei loe ega internetiavarustesse ei saada. Küll aga võidakse küpsiste abil kogutud informatsiooni müüa kolmandatele osapooltele. Pärast aga hakkab kasutaja saama turunduslikke kommertsteadaandeid.

Võrgulehed kasutavad küpsiseid, et pakkuda kasutajatele isikupärasemat kasutuskogemust ja mugavamat võrgulehel navigeerimist. Näiteks võimaldavad küpsised võrgulehel meelde jätta kasutaja eelistusi (keele valik) või jätta vahele igakordne võrgulehele sisselogimine. Üldjuhul kasutatakse küpsiseid statistiliste andmete kogumiseks, jälgides kasutajate eelistusi võrgulehtede külastamisel. Kasutajale see otsest ohtu ei kujuta, kuid isikuandmete kaitse seisukohalt võib sellist tegevust nimetada isiku privaatsuse rikkumiseks. Seda juhul, kui võrgulehel pole küpsiste kasutamisele viitavat teavitust.

 

Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid

Ajutised ehk seansi küpsised kustutab arvuti pärast veebilehitseja sulgemist. Ajutisi küpsiseid kasutatakse näiteks võrgulehe keelevaliku meeldejätmiseks.

Püsiküpsised salvestuvad kasutaja arvutisse pärast veebilehitseja sulgemist. Võrgulehed kasutavad neid näiteks kasutajanime ja parooli salvestamiseks nii, et kasutaja ei pea kindlat võrgulehte külastades iga kord sisse logima. Püsiküpsised võivad jääda kasutaja arvutisse päevadeks, kuudeks või isegi aastateks.

 

Küpsiste kuuluvuse vaates jagatakse küpsised:

Autori ehk esimese osapoole küpsised, mis pärinevad vaadatavalt võrgulehelt ja võivad olla nii püsivad kui ka ajutised. Võrgulehed võivad nende küpsiste abil salvestada teavet, mida taaskasutatakse järgmisel korral, kui lehte külastatakse. Isikuandmete töötlemise seisukohalt on esimese osapoole küpsise paigaldajaks vastutav töötleja (või ükskõik milline tema volitatud töötleja), kes haldab külastatavat võrgulehte.

Kolmandate osapoolte küpsised, mis pärinevad näiteks teiste võrgulehtede reklaamidelt, mis asuvad kasutaja poolt külastataval võrgulehel. Isikuandmete töötlemise seisukohalt on kolmanda osapoole küpsise paigaldajaks vastutav töötleja, kes erineb külastatava võrgulehe haldajast.

 

Spetsiifiliselt jagatakse küpsised veel:

Tehnilised küpsised, mis on vajalikud, et kasutaja saaks võrgulehel üldse navigeerida ja võrgulehe funktsioone kasutada.

Analüütilised küpsised, mis koguvad teavet selle kohta, kuidas võrgulehte kasutatakse. Näiteks, milliseid võrgulehti külastatakse kõige enam ja kas kasutajad saavad võrgulehtedelt veateateid. Need küpsised ei kogu teavet, mis võimaldaks võrgulehe kasutajat otseselt tuvastada. Küll aga võib arvutikasutuse analüütiline jälgimine viia kasutaja kaudse tuvastamiseni.

Autentimise küpsised, mis võimaldavad võrgulehel meeles pidada kasutaja tehtud valikuid (näiteks nimi, keel või piirkond). Neid küpsiseid kasutavad võrgulehed näiteks sisselogitud kasutaja identifitseerimiseks (internetipanganduse võrgulehel), kasutajad saavad end järjestikuste võrgulehtede külastuste käigus autentida ning ligi pääseda sisule, nagu konto saldo, ülekanded jne. Autentimise küpsised on enamasti ajutised küpsised.

Reklaamiküpsised, mida võrgulehed kasutavad kasutaja huvidele sihitud reklaamide pakkumiseks. Küpsised reguleerivad, mitu korda kasutaja konkreetset reklaami näeb ning aitavad ühtlasi mõõta reklaamikampaania tõhusust.

Multimeedia esitamiseks kasutatavad küpsised, mis salvestavad video- või audiomaterjali esitamiseks vajalikku tehnilist teavet, nagu kujutise kvaliteet, võrguühenduse kiirus ja puhverdamise parameetrid. Sellised multimeedia küpsised on üldiselt tuntud kui flash küpsised, kuna tänapäeval enim kasutatud interneti videotehnoloogia on Adobe Flash. Kuna multimeedia esitamine on üldjuhul ajutise iseloomuga, peaksid need küpsised seansi lõppedes aeguma.

 

Suhtluspluginate küpsised sisu jagamiseks

Mitmed sotsiaalvõrgustikud pakuvad suhtluspluginate mooduleid (social plug-in modules), mida võrgulehtede haldajad võivad võrgulehe teenusloogikasse kohaldada. Nende moodulite abil saavad sotsiaalvõrgustike kasutajad jagada neile meelepärast sisu oma sõpradega. Sellised pluginad salvestavad küpsised kasutaja lõppseadmesse ning omavad neile juurdepääsu, et sotsiaalvõrgustik saaks tuvastada oma liikmeid, kes selliste pluginatega suhtlevad.

 

Küsimuste tekkimisel kirjutage e-posti aadressil: kerli.hirv@vanajahea.ee